Фаршировані гриби, особливо печериці, – дуже апетитна і популярна закуска. Це чудове блюдо буде апетитно виглядати не тільки на повсякденному, а й на святковому столі. Розплавлений сир додасть грибам приємний вершковий смак. А головний плюс в тому, що приготування фаршированих грибів не забирає багато часу і енергії.
Завдяки будові своєї капелюшки печериці відмінно підходять для фарширування. Для запечених грибів з начинкою бажано вибрати великі печериці, так як такі гриби начиняти набагато зручніше. Цей цікавий рецепт фаршированих грибів здивує і порадує будь-кого.
Фаршировані гриби запечені з сиром
Вибирати для цього блюда гриби приблизно одного розміру, бажано з широкими капелюшками.
Що необхідно для приготування
Складові:
- Печериці свіжі – 500 гр.,
- сир твердий 150 – 200 гр.,
- фісташки (очищені) – 50 гр.,
- волоські горіхи (очищені) – 50 гр.,
- часник – кілька зубчиків,
- вершкове масло,
- листя салату,
- чорний мелений перець (за смаком),
- сіль за смаком).
Процес приготування:
1. Холодної проточною водою ретельно вимити печериці. Обсушити і акуратно відрізати ніжки. Грибні капелюшки очистити від верхньої плівки. Щоб грибні чашечки перебували в стійкому положенні, обережно зробити невеликий плоский зріз нижній частині.
2. Натерти твердий сир на великій або дрібній тертці, на розсуд. Тертий сир змішати з попередньо подрібненими волоськими горіхами. Розчавити і додати в начинку свіжий часник. Посолити і поперчити за смаком. Акуратно перемішати начинку, щоб маса не злиплися.
3. Грибочки викласти пластинками вгору. У кожну капелюшок покласти по невеликому шматочку вершкового масла (половину чайної ложки) для того, щоб грибні капелюшки НЕ зморщилися в духовці. Чи не утрамбовуючи, отриману начинку чайною ложкою покласти в грибні чашечки.
4. вершковим маслом змастити деко і акуратно укласти на нього фаршировані печериці. Поставити в духовку, розігріту до 180-200 градусів, і запікати близько 15 хвилин до тих пір, поки верхня частина не покриється золотистою скоринкою. За готовність грибів можна не переживати, адже цей вид грибочків можна без побоювання вживати сирими.
5. Перед подачею страви на стіл, красиво викласти запечені в духовці фаршировані гриби на аркуші зеленого салату.
Фаршировані гриби можна подавати як холодну, так і гарячу закуску. Вони стануть чудовою ситної закускою або доповненням до основної страви. Такі запечені гриби можна вигідно подати з хрустким салатом, свіжої булочкою і сухим вином.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!
За фото дякуємо Ангеліну Королеву.
Можливо вам сподобається рецепт швидких маринованих шампіньйонів:
Як замаринувати печериці – >>