Одного разу ми вже готували запечені фаршировані печериці, де в якості начинки виступала зелень і панірувальні сухарі (і сир, за бажанням). Гаряча закуска припала до душі багатьом, при цьому посівши відповідне місце в домашній кулінарній книзі. Сьогодні хотілося б поділитися з читачами klassnie.ru новим рецептом, в якому головні герої все ті ж: капелюшки печериць і сир, але на цей раз вже плавлений. Родзинкою грибний закуски стане свіжий солодкий помідор, завдяки якому печені печериці залишаться соковитими всередині і придбають новий, незвичний смак.
Секрет печених капелюшків печериць не тільки в стиглих томатах, а й в соусі на основі плавленого сирка, грибів і свіжої цибулі. Буквально з 1 упаковки сиру в 90 гр. виходить начинка не тільки для нашої закуски, а й залишиться для приготування свіжих або гарячих бутербродів або піци – на ваш розсуд. Якщо чесно, то я готова сирну начинку просто їсти ложкою, настільки вона смачна.
Час приготування – 10-20 хв. Поки розігрівається духовка, можна встигнути підготувати всі інгредієнти.
Що потрібно на 2 порції:
- 8 шт. великих печериць
- 1 ріпчаста цибуля середнього розміру
- 1 плавлений сирок – 70-90 м (вибирайте сир без додаткових смаків і ароматизаторів)
- 1-2 шт. солодких помідорів
- сіль, чорний мелений перець – якщо сирок НЕ солоний
- – блендер, – духовка
Гриби фаршировані плавленим сиром і помідорами
Кидаємо в блендер цибулю, який можна попередньо розрізати на кубики (якщо ваш блендер не надто потужний, можна йому допомогти). А також в чашу блендера йдуть ніжки печериць і плавлений сирок. Всі складові збиваємо до однорідної, пастоподібної консистенції. Обов’язково спробуйте на смак: сирний крем повинен мати яскраво виражений смак грибів і цибулі.
У розігріту духовку, прямо на решітку, викладаємо капелюшки печериць. Обов’язково поставте деко під грати, щоб грибний сік стікав на піддон.
Викладаємо в кожну капелюшок близько 1 ст. л. сирного крему. Або стільки, скільки поміститься в гриб.
Зверху викладаємо кільця помідорів.
Випікаємо до повної готовності, на це піде 10-25 хв. Температура – 200-220С. Помідор повністю пропечеться, стане м’яким, сік томатів на половину впоратися. Капелюшки печериць трохи зморщаться (при цьому залишаться соковитими всередині), поміняють колір на більш темний.
Розрізаючи (надкусивая) капелюшок гриба ви напевно здивуєтеся, що печериці залишаються настільки соковитими і ароматними. Грибний аромат наповнить всю кухню і викличе апетит навіть у самого вибагливого гурмана.
Прекрасна гаряча закуска або основне блюдо до овочевих гарнірів, свіжих салатів або каш: рису, кус-кусу, булгур.
Смачного!