Печериці фаршировані сиром і помідорами



Одного разу ми вже готували запечені фаршировані печериці, де в якості начинки виступала зелень і панірувальні сухарі (і сир, за бажанням). Гаряча закуска припала до душі багатьом, при цьому посівши відповідне місце в домашній кулінарній книзі. Сьогодні хотілося б поділитися з читачами klassnie.ru новим рецептом, в якому головні герої все ті ж: капелюшки печериць і сир, але на цей раз вже плавлений. Родзинкою грибний закуски стане свіжий солодкий помідор, завдяки якому печені печериці залишаться соковитими всередині і придбають новий, незвичний смак.

Гриби фаршировані сиром і помідорами

Секрет печених капелюшків печериць не тільки в стиглих томатах, а й в соусі на основі плавленого сирка, грибів і свіжої цибулі. Буквально з 1 упаковки сиру в 90 гр. виходить начинка не тільки для нашої закуски, а й залишиться для приготування свіжих або гарячих бутербродів або піци – на ваш розсуд. Якщо чесно, то я готова сирну начинку просто їсти ложкою, настільки вона смачна.

Час приготування – 10-20 хв. Поки розігрівається духовка, можна встигнути підготувати всі інгредієнти.

Що потрібно на 2 порції:

  • 8 шт. великих печериць
  • 1 ріпчаста цибуля середнього розміру
  • 1 плавлений сирок – 70-90 м (вибирайте сир без додаткових смаків і ароматизаторів)
  • 1-2 шт. солодких помідорів
  • сіль, чорний мелений перець – якщо сирок НЕ солоний
  • – блендер, – духовка

Гриби фаршировані плавленим сиром і помідорами

Кидаємо в блендер цибулю, який можна попередньо розрізати на кубики (якщо ваш блендер не надто потужний, можна йому допомогти). А також в чашу блендера йдуть ніжки печериць і плавлений сирок. Всі складові збиваємо до однорідної, пастоподібної консистенції. Обов’язково спробуйте на смак: сирний крем повинен мати яскраво виражений смак грибів і цибулі.

Начинка для грибів

У розігріту духовку, прямо на решітку, викладаємо капелюшки печериць. Обов’язково поставте деко під грати, щоб грибний сік стікав на піддон.

капелюшки печериць

Викладаємо в кожну капелюшок близько 1 ст. л. сирного крему. Або стільки, скільки поміститься в гриб.

Капелюшки печериць з сиром

Зверху викладаємо кільця помідорів.

Кільця помідорів на грибах

Випікаємо до повної готовності, на це піде 10-25 хв. Температура – 200-220С. Помідор повністю пропечеться, стане м’яким, сік томатів на половину впоратися. Капелюшки печериць трохи зморщаться (при цьому залишаться соковитими всередині), поміняють колір на більш темний.

Печені печериці з сиром

Розрізаючи (надкусивая) капелюшок гриба ви напевно здивуєтеся, що печериці залишаються настільки соковитими і ароматними. Грибний аромат наповнить всю кухню і викличе апетит навіть у самого вибагливого гурмана.

капелюшки печериць

Прекрасна гаряча закуска або основне блюдо до овочевих гарнірів, свіжих салатів або каш: рису, кус-кусу, булгур.

Смачного!