Фаршировані печериці, запечені в духовці
фаршировані печериці
Наближаються новорічні свята, а значить пора задуматися чим і як порадувати себе і гостей за новорічним столом. Мало хто любить проводити багато часу біля плити, особливо коли потрібно нагодувати велику компанію смачними стравами. Тому ідеальним варіантом будуть прості рецепти, з мінімум витраченого часу і коштів. Швидкі гарячі закуски – хороші рішення в цій нелегкій ситуації. Наприклад, запечені фаршировані печериці, яке можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Фарширувати гриби можна абсолютно будь-якою начинкою. Найпростіший варіант – це начинити капелюшки печериць обсмаженою цибулею і ніжками грибів, додавши за бажанням трохи сиру або сметани. З легкістю, можна обійтися і без молочних продуктів. Смачними будуть абсолютно різні начинки: картопляне пюре зі спеціями, відварений рис, обсмажена морква із солодким перцем, сир тофу або соєве м’ясо і так далі.
Швидко і просто готується базовий варіант: фаршировані печериці запечені в духовці. Де начинкою послужать ніжки гриба, нарізані на дрібні кубики і цибулю. Для цього знадобляться:
- 500 гр. свіжих печериць або інших грибів (обов’язково велика капелюшок)
- 1-2 великих цибулин
- свіжа зелень (можна використовувати сушену)
- сіль перець
- вода
- панірувальні сухарі
- рослинна олія
Обов’язково порадуйте своїх гостей традиційними новорічними стравами, але в веганські виконанні: вегетаріанський олів’є з грибами і салат «оселедець під шубою» з нори.
Як смачно приготувати фаршировані гриби:
Гриби акуратно промити. Відокремити капелюшка від ніжок.
Нарізати ніжки печериць кубиком.
Нарізати дрібними кубиками цибулю.
Обсмажити на олії цибулю, поки він не стане прозорим. Додати ніжки грибів і обсмажити грибочки до готовності.
Нарізати дрібно зелень кропу або петрушки за смаком.
Змішати зелень з обсмаженими грибами з цибулею, додати сіль і перець і начинити капелюшки. Зверху присипати панірувальними сухарями.
Розігріти духовку до 180 градусів і запікати гриби до готовності. Щоб запечені фаршировані печериці не вийшло сухими, можна в кожен гриб покласти по чайній ложці питної води або сметани. Або налийте на деко трохи води, щоб грибочки не втрачали вологу.
Фаршировані печериці, запечені в духовці готові. Смачного!