Гарячі закуски

Фаршировані печериці, запечені в духовці

фаршировані печериці фаршировані печериці

Наближаються новорічні свята, а значить пора задуматися чим і як порадувати себе і гостей за новорічним столом. Мало хто любить проводити багато часу біля плити, особливо коли потрібно нагодувати велику компанію смачними стравами. Тому ідеальним варіантом будуть прості рецепти, з мінімум витраченого часу і коштів. Швидкі гарячі закуски – хороші рішення в цій нелегкій ситуації. Наприклад, запечені фаршировані печериці, яке можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Фарширувати гриби можна абсолютно будь-якою начинкою. Найпростіший варіант – це начинити капелюшки печериць обсмаженою цибулею і ніжками грибів, додавши за бажанням трохи сиру або сметани. З легкістю, можна обійтися і без молочних продуктів. Смачними будуть абсолютно різні начинки: картопляне пюре зі спеціями, відварений рис, обсмажена морква із солодким перцем, сир тофу або соєве м’ясо і так далі.

Швидко і просто готується базовий варіант: фаршировані печериці запечені в духовці. Де начинкою послужать ніжки гриба, нарізані на дрібні кубики і цибулю. Для цього знадобляться:

  • 500 гр. свіжих печериць або інших грибів (обов’язково велика капелюшок)
  • 1-2 великих цибулин
  • свіжа зелень (можна використовувати сушену)
  • сіль перець
  • вода
  • панірувальні сухарі
  • рослинна олія

Обов’язково порадуйте своїх гостей традиційними новорічними стравами, але в веганські виконанні: вегетаріанський олів’є з грибами і салат «оселедець під шубою» з нори.

Як смачно приготувати фаршировані гриби:

Гриби акуратно промити. Відокремити капелюшка від ніжок.

відокремити капелюшки

Нарізати ніжки печериць кубиком.

нарізати ніжки

Нарізати дрібними кубиками цибулю.

цибуля

Обсмажити на олії цибулю, поки він не стане прозорим. Додати ніжки грибів і обсмажити грибочки до готовності.

обсмажити гриби з цибулею

Нарізати дрібно зелень кропу або петрушки за смаком.

зелень

Змішати зелень з обсмаженими грибами з цибулею, додати сіль і перець і начинити капелюшки. Зверху присипати панірувальними сухарями.

фаршировані гриби

Розігріти духовку до 180 градусів і запікати гриби до готовності. Щоб запечені фаршировані печериці не вийшло сухими, можна в кожен гриб покласти по чайній ложці питної води або сметани. Або налийте на деко трохи води, щоб грибочки не втрачали вологу.

фаршировані печериці

Фаршировані печериці, запечені в духовці готові. Смачного!