Сушки, фаршировані грибами і сиром – це одна з моїх улюблених святкових гарячих закусок. Мініатюрні бублика виглядають оригінально, а смак виходить просто чудовим, адже гриби, кріп і розплавлений сир відмінно поєднуються.
До того ж, це той випадок, коли з найпростіших і доступних продуктів можна швидко зрозуміти відмінне блюдо. А щоб сушіння не були твердими, їх потрібно попередньо розмочити в молоці. І тоді гаряча начинка з хрустким тестом будуть нагадувати справжню випічку.
До речі, бублики краще брати без додаткових смаків – звичайнісінькі прісні, і ні в якому разі не солодкі в глазурі.
Складові:
- цибуля – 1 великий;
- гриби смажені – 200 г;
- сушки невеликі -20 шт .;
- масло рослинне – 2 ст.л .;
- молоко – 1 стакан;
- кріп свіжий – 2 гілки;
- сир – 200 г;
- вершкове масло – 10 г
Як приготувати сушки, фаршировані грибами і сиром:
Лук очистила і не крупно нарізала.
Виклала в сковороду.
І обсмажити на олії до золотистого.
Смажені гриби (я брала гливи) дрібно нарізала.
Кинула в сковороду до цибулі, обсмажити все разом 2 хвилини.
Сушки виклала в глибоку тарілку. Залила молоком, щоб вони трохи розм’якшилися. У мене це зайняло хвилин 10 – тут потрібно стежити, щоб сушіння не розмокнули дуже сильно і не розлізлися.
Форму, в якій буду запікати сушки, рясно змазав вершковим маслом.
Нафарширувала сушки і акуратно виклала їх в форму.
Зверху на кожен бублик поклала зелень кропу – вже дуже подобається мені кріп з розплавленим сиром.
І накрила шматочком сиру.
Поставила в духовку на 20 хвилин при температурі 180.
Ось і готові сушки, фаршировані грибами і сиром.
Смачного!