Незвичайна закуска, яка припаде до смаку всім! Якщо наповнити звичайні бублики будь-яким м’ясним фаршем, то вийдуть мініатюрні котлетки або пиріжки, кому як більше подобається. Бублик після духовки стає м’яким, а м’ясо – залишається соковитим. Вони смачні в гарячому і в холодному вигляді. Це чудовий варіант для сніданку, швидкого перекусу на роботі або в школі і, звісно ж, затишного чаювання з рідними.
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких, особливо дітей, незвичайним частуванням, спробуйте приготувати такі бублики за нашими покроковими рецептами з фото. Це ситна і смачна страва, яка не забере у вас багато часу. Калорійність – 217 ккал.
Бублики з фаршем у духовці – покроковий фото рецепт
Здавалося б, бублики – це солодкий десерт, але напрочуд навіть ванільні вони чудово поєднуються з м’ясом. Цю страву можна приготувати навіть на свято, ваші гості будуть приємно здивовані оригінальним виглядом і приємним смаком незвичайної закуски.
Під час замочування бубликів, обов’язково потрібно стежити, щоб вони стали в міру м’якими. Якщо перетримати, то надалі заготовки можуть просто розвалитися.
Інгредієнти
- Бублики: 4 шт.
- Фарш: 130 г
- Цибуля ріпчаста: 1/2 шт.
- Сіль, спеції: за смаком
- Молоко: 200 мл
- Сир твердий: 50 г
Інструкція приготування
-
Беремо всі необхідні продукти. Якщо немає сиру, без нього можна обійтися. Фарш підійде будь-який, але краще змішаний.
-
Насамперед вимочуємо бублики в молоці близько 5-7 хвилин, щоб вони розмокли, але залишилися цілими.
-
Змішуємо фарш із подрібненою цибулею, спеціями та сіллю.
-
Наповнюємо м’які бублики начинкою і відразу викладаємо на деко.
-
Ставимо в духовку на 20 хв. Запікаємо за температури 170 градусів до легкого рум’янцю (10-20 хвилин).
-
Викладаємо на кожен виріб шматочок сиру і ставимо в духовку ще на 5 хвилин, щоб він розплавився.
-
Соковиті й ароматні м’ясні міні-пиріжки готові. Подавати їх можна відразу. Спробуйте і ви приготувати цю незвичайну страву, виходить дуже смачно!
Баранки з фаршем на сковороді
Приготувати фаршировані бублики набагато простіше і швидше, ніж звичайні пиріжки. Для цього знадобиться не більше 40 хвилин і дуже простий набір продуктів. Такій незвичайній закусці будуть раді і дорослі, і діти. Це дійсно справжня смакота!
Інгредієнти:
- Бублики (не солодкі) – 500 г;
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Фарш – 500 г;
- Цибуля – 2 шт.;
- Рослинна олія – для смаження;
- Сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Нарізаємо цибулю дрібним кубиком. Фарш перекладаємо в глибоку миску, додаємо сіль, перець та інші спеції за смаком.
- Подрібнену цибулю пересипаємо в м’ясну начинку. Все ретельно перемішуємо, потім відбиваємо об стінки миски. Після цієї маніпуляції фарш буде краще тримати форму.
- Заповнюємо бублики підготовленою начинкою. В окрему ємність вбиваємо яйця і добре збиваємо їх звичайною виделкою до однорідної маси.
- Одразу нагріваємо сковороду, наливаємо олію. Заготовки вмочуємо в яйці з двох боків і викладаємо на розігріту сковороду.
- Обсмажуємо з кожного боку 3-4 хвилини. Готові вироби викладаємо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
- Після того як жир увібрався в серветку, перекладаємо вироби на тарілку. Ще через п’ять хвилин, коли фаршировані бублики трохи охолонуть, кличемо всіх до столу.
Секрети оригінальної закуски
Незвичайна закуска зі звичайних бубликів готується дуже просто. Проте існують нюанси, які слід враховувати під час приготування:
- Бублики бажано брати несолодкі, хоча ванільні лише додадуть готовому несолодкому десерту цікавої родзинки.
- Бублики мають бути маленького розміру. У них начинка буде краще триматися і не випаде. Особливо це актуально під час обсмажування на сковороді, коли заготовки доведеться перевертати.
- При запіканні в духовці, бублики попередньо потрібно замочити в молоці на 10-30 хвилин. Так готові вироби будуть ніжнішими, м’якшими і вершковими на смак. При обсмажуванні на сковороді це робити не обов’язково.
- Не слід класти багато фаршу в бублик, він буде відвалюватися під час приготування.
- Якщо м’яса замало, в нього можна додати не тільки цибулю, а й інші овочі. Наприклад, морква, картопля, болгарський перець, а також відварений рис.
- Як начинку для цієї страви можна використовувати не тільки м’ясний фарш, а ще й гриби або сир. В останньому випадку вийдуть мініатюрні ватрушки.
- Майже готові вироби можна присипати тертим сиром і відправити в духовку або мікрохвильову піч на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився і підрум’янився.
Подавати готові бублики можна просто так або з різними варіантами соусу: сметанним або томатним, гострим або ніжним. Також можна подати їх як вечерю, доповнивши свіжими овочами.