Рецепт від Ольги Ш.
Я дуже люблю гарбуз і часто використовую її в різних стравах. Ще б пак, адже гарбуз – корисна і універсальна овочева культура, на тему якої можна фантазувати нескінченно.
Якщо любите густі супи, тоді обов’язково спробуйте суп-крем з гарбуза на кокосовому молоці, з тайського рецептом.
Сьогоднішній рецепт – це пюре з гарбуза. Ні, це не десерт – це повноцінний, смачний гарнір з помаранчевої красуні. Готується він дуже просто, але, незважаючи на це, виходить смачним, і я впевнена, що таке пюре оцінять всі шанувальники гарбуза.
Таким же способом можна приготувати не тільки гарбузове пюре, а й гарнір з патисонів, кабачків, моркви, картоплі і брокколі і навіть цвітної капусти! Мені дуже подобається така безліч варіантів, адже кожен сезон можна змінювати основний інгредієнт, що не тільки урізноманітнює раціон, але і насичує новими, корисними вітамінами, адже кожен овоч містить в собі своє «багатство».
Складові:
- 300 г гарбуза;
- 1 велика цибулина;
- 1 зубок часнику;
- 3-4 ст.л. рослинного масла;
- 1 ч.л. томатної пасти;
- за смаком сіль;
- за смаком мелена паприка;
- 1 стакан води.
Як приготувати пюре з гарбуза зі смаженою цибулею і часником
Лук очищаємо і нарізаємо не надто крупно.
У сковороду додаємо рослинне масло і викладаємо цибулю. Обсмажуємо його приблизно хвилини 3.
Чистимо і нарізаємо зубок часнику. Кидаємо до цибулі. Тримаємо на вогні 1 хвилину – щоб з’явився аромат часнику.
Додаємо томатну пасту. Перемішуємо.
Кидаємо мелену паприку.
Гарбуз очищаємо і не дуже крупно нарізаємо.
Викладаємо в сковорідку.
Заливаємо склянкою води (я заливала холодною водою), солимо.
Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні приблизно півгодини – за цей час вода повинна випаруватися, а гарбуз повинна стати м’якою.
Потім гарбуз перетворюємо в пюре за допомогою звичайної толкушки для картоплі.
При бажанні можете додати мелений перець. Але мені було і так смачно – паприка дала свій особливий аромат, а часничок і смажену цибулю надали гарбузовому пюре чудовий присмак.
Смачне пюре з гарбуза зі смаженою цибулею і часником готово!
Смачного!