Морозиво з гарбуза з бананами – веган рецепт

Ми вже готували фруктовий лід з кавуна і навіть морозиво з бананів по веганські рецепти – без яєць і молока. Тепер настала черга приготувати морозиво з гарбуза! Є два варіанти як зробити гарбузове морозиво без молочних продуктів і без яєць: перший варіант – замінити тваринні продукти на рослинні, т. Е. Замість звичайного молока або вершків використовувати кокосові або соєві. Цей спосіб важкий тим, що не так вже й легко знайти в продажу кокосове молоко, тим більше без консервантів і інших непотрібних інгредієнтів. Звичайно, кокосове молоко можна приготувати і в домашніх умовах, але на це теж потрібен час. Другий варіант: використовувати банани. Банани ароматні, мають густу консистенцію, при заморожуванні не втрачають основний смак, крім того, цей фрукт часто замінює яйця в випічці або інших вегетаріанських десертах, а значить ми теж можемо використовувати банани для приготування морозива з гарбуза. Ще один плюс: чим більше солодких фруктів, тим менше цукру або цукрозамінника ми покладемо в морозиво.

Морозиво з гарбуза

Крім гарбуза нам знадобляться спеції, мед (цукор, кленовий сироп – на вибір) і потужний блендер.

Складові:

  • 3 дуже стиглих банана (наріжте їх кільцями, а потім поставте в морозильник на всю ніч)
  • 1 ст. гарбузового пюре (пюре зі свіжого овоча)
  • 1/2 ст. кленового сиропу або інший підсолоджувач за смаком
  • 1/4 ч. Л. меленої кориці
  • 1/4 ч. Л. меленого мускатного горіха
  • 1/4 ч. Л. меленого імбиру
  • 1/2 ч. Л. ванільного екстракту

Сироедческое морозиво з гарбуза з бананами і ароматними спеціями

Сама техніка приготування дуже проста, але займе не мало часу.

Для початку наріжте банани на великі кільця і ​​поставте в морозилку на ніч. Вранці дістаньте фрукти з холодильника і дайте їм трохи підтанути.

заморожені банани

Приготуйте гарбузове пюре. Гарбуз без шкірки наріжте великим кубиком і збийте блендером до однорідне маси. Можна приготувати морозиво з печеного гарбуза чи гарбуза на пару. Смак буде яскравіше і солодше, однак по корисності такий десерт програє сироедческому варіанту.

гарбузове пюре

Збивайте гарбуз довго, дуже важливо, щоб текстура пюре була однорідною. Якщо ваш блендер не справляється, можна додатково перетерти пюре через сито.

Змішайте підталі банани з гарбузом, кленовим сиропом і спеціями. Знову збийте блендером. Поставте в холодильник на 3-4 години. Коли фруктове пюре повністю заморозити, дістаньте його з холодильника і знову збийте бленедром (можна дати трохи підтанути).

Гарбузове морозиво з бананами

Якщо у вас хороший блендер, то досить буде 1-2 рази збити гарбузове морозиво.

Перед заморожуванням обов’язково спробуйте десерт на смак. Можливо вам захочеться додати більше солодощі або улюблених спецій.

Смачного!