Лихі 90-ті роки принесли нам багато нового в наше життя. У тому числі нові продукти і рецепти страв. Одними з таких продуктів стали всіма улюблені крабові палички. Спершу вони були дефіцитним продуктом і вважалися просто екзотикою. Але з часом дефіцит зник, і полки прилавків стали буяти всякими заморськими делікатесами і морепродуктами. Національний оператор мобільного, мідії, креветки завоювали величезну популярність серед слов’янських народів. Крабові палички і раніше улюблені в кожній родині. Адже у кожної господині є свій рецепт оригінального салату з крабових паличок. Сьогодні я поділюся своїм простим рецептом крабового салату, який прикрасить будь-яке святкування. Тим більше що наближається довгоочікуваний Новий Рік! Це свято не обходиться без салату, який в нашій родині ніжно називають «Крабик».
Крабовий салат з сиром і яйцем
Складові:
- 150 грам крабових паличок;
- 150 грам консервованої цукрової кукурудзи;
- 100 грам легкого нежирного майонезу;
- 100 грам твердого неострого сиру;
- 2 курячих яйця;
- 50 грам червоної ікри для прикраси (в новорічному варіанті).
Процес приготування:
Яйця промийте та відваріть до крутого стану протягом 8-9 хвилин. Потім підготуйте інші продукти.
Крабові палички необхідно буде крупно нарізати.
З консервованої кукурудзи злийте рідину.
Сир натріть на крупній тертці, не потрібно його сильно подрібнювати. Всі інгредієнти в такому салаті повинні бути великими, щоб відчути кожну складову на зубок.
Підготуйте посуд, в яку буде викладати салат. Для особливих випадків можете скористатися великими і глибокими келихами. Першим шаром укладайте сир і промажте його легким шаром майонезу.
Слідом підуть кубики нарізаних відварених яєць, які також покрийте майонезом.
Потім підуть кукурудза і крабові палички.
Завершує цей шедевр в келиху декор з червоної ікри (святковий або новорічний варіант салату).
Така порційна закуска порадує ніжним і смаком і прикрасить новорічний або святковий стіл.
Bon Appetite!
Рецепт і фото: Наталія Ісаєнко