Гарбузовий джем з лимоном і корицею



гарбузовий джем Джем з гарбуза з корицею і лимонами

Гарбуз – овоч «на любителя», далеко не всі люблять страви, приготовані з гарбуза і несправедливо обходять цей сонячний овоч стороною.

Насправді, з гарбуза можна приготувати не тільки гарбузову кашу на молоці, як роблять це більшість кулінарів, а й неймовірне смачні супи, овочеві гарніри з додаванням гарбуза, прохолодні напої і навіть гарбузовий кави і гарбузове десерти! І що найприємніше для ненависників цього овоча – ви не відчуєте специфічного смаку гарбуза ні в одній страві.

Головне правило приготування гарбуза – використовувати «противагу». Під противагою розуміється ще один продукт з яскравим смаком. Для гарбузового супу – це спеція каррі, для напоїв – це порошок какао або мелену каву, а для десертів – цитрусові або кориця. Додавши кілька паличок ароматної кориці і пару лаймов (лимонів, апельсинів) до гарбузовому джему, можна вигідно підкреслити гарбузовий смак. Такий десерт буде більше схожий на варення з дині або груші.

Щоб приготувати цей оригінальний джем, нам знадобиться, всього лише:

250 гр. гарбуза

150 гр. цукру

1 лайм або половинка лимона

1 паличка кориці

Інгредієнти на джем

Як приготувати джем з гарбуза з корицею і лимонами:

Гарбуз очистити від шкірки і нарізати кубиком (щоб зручно було занурити в чашу блендера).

гарбуз

Лайм або половинку лимона очистити від шкірки. З часточок фрукта вийняти всі кісточки, так як вони можуть надати гіркоту джему. Гарбуз з часточками лимона покласти в чашу блендера і збити до однорідної маси.

Гарбуз з лимоном

Отриману суміш засипати цукром, додати паличку кориці і залишити на 3-4 хв. Цукор розчиниться і гарбуз пустить сік, так зварити джем буде набагато легше.

Гарбуз з цукром

Через 3 хв. гарбузове пюре поставити на «повільний» вогонь, і постійно помішуючи, варити протягом 15-20 хв. Через деякий час гарбуз потемніє і просочиться ароматом кориці.

варити пюре

Готовий джем можна розлити по простерилізувати банках і закатати на зиму. Або подавати на стіл свіжозвареним, попередньо остудивши пару годин в прохолодному місці.

гарбузовий джем

Гарбузовий джем може бути відмінною начинкою для солодких пиріжків, млинців, пирогів. Також – хорошим доповненням до сиру або сирним запіканок.

Смачного!