Джем з гарбуза з корицею і лимонами
Гарбуз – овоч «на любителя», далеко не всі люблять страви, приготовані з гарбуза і несправедливо обходять цей сонячний овоч стороною.
Насправді, з гарбуза можна приготувати не тільки гарбузову кашу на молоці, як роблять це більшість кулінарів, а й неймовірне смачні супи, овочеві гарніри з додаванням гарбуза, прохолодні напої і навіть гарбузовий кави і гарбузове десерти! І що найприємніше для ненависників цього овоча – ви не відчуєте специфічного смаку гарбуза ні в одній страві.
Головне правило приготування гарбуза – використовувати «противагу». Під противагою розуміється ще один продукт з яскравим смаком. Для гарбузового супу – це спеція каррі, для напоїв – це порошок какао або мелену каву, а для десертів – цитрусові або кориця. Додавши кілька паличок ароматної кориці і пару лаймов (лимонів, апельсинів) до гарбузовому джему, можна вигідно підкреслити гарбузовий смак. Такий десерт буде більше схожий на варення з дині або груші.
Щоб приготувати цей оригінальний джем, нам знадобиться, всього лише:
250 гр. гарбуза
150 гр. цукру
1 лайм або половинка лимона
1 паличка кориці
Як приготувати джем з гарбуза з корицею і лимонами:
Гарбуз очистити від шкірки і нарізати кубиком (щоб зручно було занурити в чашу блендера).
Лайм або половинку лимона очистити від шкірки. З часточок фрукта вийняти всі кісточки, так як вони можуть надати гіркоту джему. Гарбуз з часточками лимона покласти в чашу блендера і збити до однорідної маси.
Отриману суміш засипати цукром, додати паличку кориці і залишити на 3-4 хв. Цукор розчиниться і гарбуз пустить сік, так зварити джем буде набагато легше.
Через 3 хв. гарбузове пюре поставити на «повільний» вогонь, і постійно помішуючи, варити протягом 15-20 хв. Через деякий час гарбуз потемніє і просочиться ароматом кориці.
Готовий джем можна розлити по простерилізувати банках і закатати на зиму. Або подавати на стіл свіжозвареним, попередньо остудивши пару годин в прохолодному місці.
Гарбузовий джем може бути відмінною начинкою для солодких пиріжків, млинців, пирогів. Також – хорошим доповненням до сиру або сирним запіканок.
Смачного!