Салат з оселедцем і яйцем



Смачний, ситний салат з оселедцем і яйцем готується неймовірно легко з доступних продуктів. Ця закуска може бути альтернативою звичним всім «вінегрет», або «Оселедці під шубою» і за складом інгредієнтів, і по простоті приготування, і по ніжному смаку. Як і ці знайомі і звичні святкові страви, салат з оселедця з яйцем і овочами на столі зможе зайняти почесне місце, поряд з іншими холодними і гарячими закусками. Для того, щоб салат виглядав більш привабливо, можна використовувати для прикраси зелень або відварені овочі.

Салат з оселедцем і яйцем

Салат з оселедцем і яйцем

покроковий фото рецепт

Складові:

  • буряк – 1 шт.,
  • картопля – 2-3 шт.,
  • огірок солоний – 2 шт.,
  • малосольний оселедець – 2 шт.,
  • яйце відварне – 3 шт.,
  • цибулина – 1 шт.,
  • майонез – 120 г,
  • сіль,
  • гірчиця – 1 ст. ложка.

Процес приготування:

Приготування салату починаємо з оброблення оселедця. Потрібно відділити філе від кісток і нарізати невеликими смужками або кубиками.

Філе оселедця для салату

Картопля і буряк відварити, охолодити і очистити від шкірки.

Овочі для салату з оселедцем

Потім відварені і охолоджені овочі нарізати маленькими кубиками, так, як зробили б це для вінегрету.

Салат з овочами і оселедцем

Ріпчасту цибулю дрібно порубати ножем.

Салат оселедець з цибулею

Солоні або мариновані огірки також нарізати кубиками.

Солоні огірки в салат

Курячі яйця дрібно порубати. Два яйця підготувати для салату, третє поки відкласти в сторону, його будемо використовувати на заключному етапі для прикраси.

Яйця для салату з оселедцем

З’єднати всі нарізані інгредієнти в одній ємності. Соус-заправку зробити з майонезу і гірчиці і додати в салат. Сіль додається за смаком і бажанням.

Салат з оселедцем рецепти з фото

Перекласти готову закуску в салатник або на блюдо, зверху прикрасити рештою подрібненим яйцем. За бажанням, можна додати гілочки зелені, салат стане яскравішим і привабливішим.

Салат з оселедцем рецепти

Шведський салат з оселедцем готовий, приємного апетиту!

Автор рецепта і фото: Юлія Фатькін