Смачний, ситний салат з оселедцем і яйцем готується неймовірно легко з доступних продуктів. Ця закуска може бути альтернативою звичним всім «вінегрет», або «Оселедці під шубою» і за складом інгредієнтів, і по простоті приготування, і по ніжному смаку. Як і ці знайомі і звичні святкові страви, салат з оселедця з яйцем і овочами на столі зможе зайняти почесне місце, поряд з іншими холодними і гарячими закусками. Для того, щоб салат виглядав більш привабливо, можна використовувати для прикраси зелень або відварені овочі.
Салат з оселедцем і яйцем
покроковий фото рецепт
Складові:
- буряк – 1 шт.,
- картопля – 2-3 шт.,
- огірок солоний – 2 шт.,
- малосольний оселедець – 2 шт.,
- яйце відварне – 3 шт.,
- цибулина – 1 шт.,
- майонез – 120 г,
- сіль,
- гірчиця – 1 ст. ложка.
Процес приготування:
Приготування салату починаємо з оброблення оселедця. Потрібно відділити філе від кісток і нарізати невеликими смужками або кубиками.
Картопля і буряк відварити, охолодити і очистити від шкірки.
Потім відварені і охолоджені овочі нарізати маленькими кубиками, так, як зробили б це для вінегрету.
Ріпчасту цибулю дрібно порубати ножем.
Солоні або мариновані огірки також нарізати кубиками.
Курячі яйця дрібно порубати. Два яйця підготувати для салату, третє поки відкласти в сторону, його будемо використовувати на заключному етапі для прикраси.
З’єднати всі нарізані інгредієнти в одній ємності. Соус-заправку зробити з майонезу і гірчиці і додати в салат. Сіль додається за смаком і бажанням.
Перекласти готову закуску в салатник або на блюдо, зверху прикрасити рештою подрібненим яйцем. За бажанням, можна додати гілочки зелені, салат стане яскравішим і привабливішим.
Шведський салат з оселедцем готовий, приємного апетиту!
Автор рецепта і фото: Юлія Фатькін