Поєднання пряного листового салату рукола з соковитими солодкими фруктами і м’яким сиром – це класика європейської кухні. Рукола, сама по собі, не соковита, має гострий, гірчичний смак. Саме тому салат ідеально доповнюють м’які, солодкі фрукти: стигла диня (як в салаті з руколою і динею), персик, груша, виноград, манго і т. Д.
Сир, як і фрукти, надають салату ніжну текстуру, і до того ж, створюють ще більший контраст в поєднанні з солодким і гірчичним смаком. Якщо ви любите сир з блакитною пліснявою, спробуйте замінити їм бринзу. Ви здивуєтеся, наскільки таке поєднання може бути смачним!
Не забувайте і про горішки: кедрові, волоські, горіхи пекан, іноді фундук або мигдаль. У тандемі з ніжним сиром і стиглими фруктами – створюють ідеальну текстуру і смак.
Для того, щоб приготувати соковитий салат з руколою, грушею, м’яким сиром і горішками, нам знадобиться:
- пучок руколи
- 1 стигла груша (краще м’яка)
- сир фета або бринза (можна замінити на будь-який м’який, солоний сир, в тому числі на сир з цвіллю)
- 2 ст. л. кедрових горішків
- оливкова олія
- сік лимона
- чорний мелений перець
Салат з руколи з грушею і м’яким сиром
Рукколу промити, просушити порвати руками на невеликі шматочки.
Грушу і сир нарізати великими кубиками. Кедрові горішки (або інші горіхи) злегка обсмажити на сухій сковороді до легкого золотистого кольору (це робити не обов’язково, адже в свіжих горіхах набагато більше вітамінів!).
Тепер зробимо заправку: 1 ст. л. соку лимона змішати з 3 ст. л. оливкового масла.
Викласти на тарілку листя руколи, полити соусом, посолити і поперчити і добре перемішати. Зверху покласти кубики бринзи і свіжої груші. І присипати кедровими горішками.
Вегетаріанський салат з руколою і кедровими горіхами готовий.
Смачного!
Ще один чудовий рецепт простого овочевого салату зі свіжого редису з сиром фета.