Салат з руколи з грушею і бринзою



Поєднання пряного листового салату рукола з соковитими солодкими фруктами і м’яким сиром – це класика європейської кухні. Рукола, сама по собі, не соковита, має гострий, гірчичний смак. Саме тому салат ідеально доповнюють м’які, солодкі фрукти: стигла диня (як в салаті з руколою і динею), персик, груша, виноград, манго і т. Д.

Салат з руколою і бринзою

Сир, як і фрукти, надають салату ніжну текстуру, і до того ж, створюють ще більший контраст в поєднанні з солодким і гірчичним смаком. Якщо ви любите сир з блакитною пліснявою, спробуйте замінити їм бринзу. Ви здивуєтеся, наскільки таке поєднання може бути смачним!

Не забувайте і про горішки: кедрові, волоські, горіхи пекан, іноді фундук або мигдаль. У тандемі з ніжним сиром і стиглими фруктами – створюють ідеальну текстуру і смак.

Для того, щоб приготувати соковитий салат з руколою, грушею, м’яким сиром і горішками, нам знадобиться:

  • пучок руколи
  • 1 стигла груша (краще м’яка)
  • сир фета або бринза (можна замінити на будь-який м’який, солоний сир, в тому числі на сир з цвіллю)
  • 2 ст. л. кедрових горішків
  • оливкова олія
  • сік лимона
  • чорний мелений перець

Салат з руколи з грушею і м’яким сиром

Рукколу промити, просушити порвати руками на невеликі шматочки.

Грушу і сир нарізати великими кубиками. Кедрові горішки (або інші горіхи) злегка обсмажити на сухій сковороді до легкого золотистого кольору (це робити не обов’язково, адже в свіжих горіхах набагато більше вітамінів!).

Тепер зробимо заправку: 1 ст. л. соку лимона змішати з 3 ст. л. оливкового масла.

Викласти на тарілку листя руколи, полити соусом, посолити і поперчити і добре перемішати. Зверху покласти кубики бринзи і свіжої груші. І присипати кедровими горішками.

Вегетаріанський салат з руколою і кедровими горіхами готовий.

Рукола з бринзою і грушею

Смачного!

Ще один чудовий рецепт простого овочевого салату зі свіжого редису з сиром фета.