Кабачки з апельсином на зиму

Кабачок. Одне з найпоширеніших і широко вживаються в їжу рослин з розряду гарбузових Кабачок прижився у нас давним-давно, але все ж, він – іноземець. Його батьківщина – далека Мексика. Ну, а ми, як і належить заповзятливим господарям, призвичаїлися виготовляти з нього всякі різниці. В першу чергу, звичайно, кабачок використовується в рагу або в суміші тушкованих овочів. І в цьому виді він користується великою популярністю у людей, що прагнуть схуднути, так як крім інших своїх достоїнств, кабачок має вкрай низькою калорійністю. Крім того, з кабачків печуться млинці, млинчики і цілі закусочні торти, але це сюжет для окремої історії.

Сьогодні наш кабачок буде героєм історії під назвою «Консервація». І консервація ця буде не класичної, тобто, в розсолі. Ні. Сьогодні у нас кабачки з апельсином і лимоном на зиму.

Кабачки з апельсином на зиму

Кабачки з апельсином

Останнім часом стають популярними рецепти варення з кабачків в різних видах. Ми ж хочемо розповісти вам про цікавий варіант приготування його в солодкому сиропі. У такому вигляді його можна використовувати для додавання в різні страви (наприклад, в салати), так як за смаком ці кабачки нагадують консервований ананас. А можна просто подати в якості бонусу до чаю. Як би там не було, рецепт простий і оригінальний. Рекомендуємо спробувати всім.

рецепт кабачків з апельсином як ананаси

Складові:

Кабачки з апельсином і лимоном

  • молоді кабачки – 1 кг;
  • вода – 400 мл;
  • апельсин – 1 штука;
  • лимон – половинка;
  • цукор – стакан з гіркою.

Процес приготування:

Отже. Все починається з підготовки кабачків. Так як мова йде про молодих кабачках, то очевидно, що шкурка у них ще ніжна, що не згрубла. Ваше завдання – акуратно очистити її. Після цього сам кабачок слід нарізати на поздовжні бруски, а їх, у свою чергу, – нарізати кубиком.

Йдемо далі. У заздалегідь стерилізовані банки складіть нарізані кабачки. Тепер саме час зайнятися апельсином. Його слід добре вимити і обдати окропом. Після цього зніміть шкірку (але не поспішайте відправляти її у відро для сміття, вона ще стане в нагоді). Тепер потрібно видавити апельсиновий сік. Можна зробити це в ручному режимі, а можна використовувати соковижималку (при наявності). Так само видавлюєте сік з половинки лимона. Апельсиновий сік постарайтеся в рівних пропорціях розлити по всім банкам з кабачковий кубиками, а потім додайте туди ще лимонний сік в кількості однієї ложки на банку.

Рецепт кабачків з апельсином

Наступний етап. Чисту питну воду слід закип’ятити, і залити нею кабачки по самі вінця. Тепер прикрийте банки раніше прокип’яченому кришками (але не щільно) і залиште настоюватися хвилин 15-20. Після вказаного часу, злийте рідину з банок в сотейник, туди ж киньте апельсинові скоринки і додайте цукор. Поставте сотейник на вогонь і простежте, щоб цукор повністю розчинився. Після цього тримайте сироп на вогні протягом 5 хвилин від закипання.

Тепер готовий сироп розлийте знову по банкам, видаливши перед цим апельсинові кірки. Потім стерилізують банки протягом 10 хвилин з моменту закипання води. Обов’язково укладіть на дно каструлі для стерилізації чисту серветку.

Далі справа техніки. Банки потрібно закатати під ключ або затягнути закручуються кришками. Запобіжний захід – перевірте герметичність. Банки з солодкими кабачками переверніть, загорніть в теплу ковдру і чекайте добу до повного охолодження. А вже потім відправляйте їх на зберігання в комору або льох.

Кабачки з апельсином на зиму

Кабачки з апельсином і лимоном на зиму як ананаси приготувала Олена