Пиріг з чорницею в мультиварці



Пиріг чорничний з замороженої чорницею в мультиварці

Дуже люблю пиріг з чорницею і ділюся його рецептом з вами! Не буду вам пропонувати довгограюче дріжджове тісто, найпростіший, по-моєму, виходить бісквітний пиріг із замороженою чорницею в мультиварці. Заморожені ягоди доступні круглий рік, будь-хто може побалувати своїх домашніх цієї смачною випічкою:

Пиріг бісквітний з чорницею

рецепт адаптований для мультиварки Панасонік

Дуже добре відтіняють смак чорниці збиті вершки, сир або сметана. Ну а ми цей чорничний пиріг прикрасимо рідким кремом із збитої сметани і цукру.

Рецепт бісквітної основи для свого пирога з чорницею я взяла з інструкції до мій мультиварці (там він вказаний як шарлотка) і додала замість апельсинів заморожені ягоди чорниці.

Складові:

    Для пирога:

  • 5 курячих яєць,
  • 2 мульти склянки цукру (300 г),
  • 2 мульти склянки борошна (приблизно 300 г),
  • 1 -1.5 мульти склянки чорниці,
  • 50 г вершкового масла для змащування чаші мультиварки
  • (Розпушувач не використовую, але якщо ви звикли випікати бісквіт з ним – сміливо додавайте)

      Для сметанною помадки:

    • ½ – ¾ склянки сметани,
    • 2 – 3 столові ложки цукрової пудри (або цукру)
    • Процес приготування:

      Не будемо збивати окремо білки і жовтки, відразу з’єднаємо яйця і цукор. Посуд має бути високою, сухий і ні в якому разі не алюмінієвої (інакше бісквіт вийде сіро-зеленого кольору).

      Яйця і цукор потрібно збивати міксером на високій швидкості в одному напрямку. Не просто перемішати, а добре збити близько 10 хвилин. Хвилі повинні густіти і намагатися деякий час тримати форму.

      Потім відставити міксер і невеликими порціями, перемішуючи тісто лопаткою, додати просіяне борошно. Якщо ви використовуєте розпушувач – його потрібно з’єднати з борошном заздалегідь. Прийнято тісто для бісквіта при з’єднанні з борошном обережно перемішувати в одному напрямку і зверху вниз. Ягоди чорниці будемо в тісто для пирога додавати пізніше, інакше вони забарвлять його завчасно.

      пиріг з чорницею в мультиварціЧаші мультиварки змастити вершковим маслом (або маргарином) приблизно на третину висоти.
      Викласти акуратно рідке бісквітне тісто, зверху рівномірно розподілити чорницю (заморожені ягоди розморожувати не слід).

      пиріг з чорницею рецептВипікати пиріг з чорницею в мультиварці на програмі «випічка» 60 хвилин (рекомендації були направлені для Панасоніка з великою чашею). Відразу кришку не відкривати, а дати постояти чорничний пирога на підігріві близько 10 хвилин. Потім підігрів відключити і потримати ще пиріг в мультиварці (вже з відкритою кришкою) 10-15 хвилин. Верх бісквітів в мультиварці практично завжди світлий (зарум’яниться, якщо тільки ви маєте мультиварку з 3-D нагріванням).

      чорничний бісквітний пирігДістати чашу з мультиварки, вставити в неї кошик – пароварку і перекинути чорничний бісквіт на неї.

      чорничний пиріг рецептМожна залишити так, але краще перекласти його на дерев’яну дощечку або грати для охолодження. Ні в якому разі не розрізати гарячий пиріг на коржі, якщо захочете його в подальшому перешаровуються кремом.

      пиріг з чорницею зі сметанним кремомПоки чорничний бісквітний пиріг холоне – займемося сметанним кремом – помадкою. Готувати його дуже просто, особливого рецепту не потрібно. Сметану Сластьон за смаком і збиваєте її протягом 5 хвилин, якщо використовуєте пудру. Якщо у вас під рукою цукор – збивати бажано до розчинення цукру.

      Пиріг з чорницеюОстиглий чорничний пиріг полити сметанним кремом і зверху прикрасити свіжими або замороженими ягодами чорниці. Цей простий пиріг з помадкою дуже схожий на домашній торт.

      Якщо ви ще не знаєте купити вам мультиварку або не знаєте, що це таке можна приготувати пиріг з чорницею в духовці. Приготування строго за рецептом, випікання в добре прогрітій духовці при 180 градусах 35-40 хвилин.

      Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною зубочисткою. Якщо паличка суха, без прилиплих грудочок – пиріг готовий.

      Як бачите, все смачне – просто, були б під рукою хороші рецепти!