Не багато салати можуть похвалитися цікавою формою, адже в більшості випадків продукти змішуються і утворюють досить дивного вигляду кашу. Вони можуть бути ситними і дуже смачними, але при першому знайомстві не завжди виглядають апетитно або привабливо, тому на святах господині вибирають ті рецепти, які не тільки звичні всім за складом, але і красиво виглядають. Таким є салат Дзвіночок. Оригінальна подача зробить будь-яке застілля по-справжньому святковим, подарує присутнім незабутню атмосферу.
салат Дзвіночок
рецепт святкового салату з філе курки
Відварене куряче філе є одним з найпоширеніших інгредієнтів для приготування такої ситної закуски. Але ви легко можете замінити цей компонент будь-яким м’ясом або рибою.
Складові:
- 200 г відвареного курячого філе;
- 130 г консервованої кукурудзи;
- 150 г свіжих огірків;
- 130 г ріпчастої цибулі;
- 40 г зеленої цибулі;
- 1 столова ложка яблучного оцту;
- 1/2 чайної ложки цукру;
- 150 г твердого сиру;
- майонез для заправки.
Процес приготування:
Щоб курка при варінні стала ароматною, в воду додають пару горошин чорного і запашного перцю, сіль, а також лавровий листочок. Такий бульйон робить філе ідеальною основою для будь-якого м’ясного салату, так як воно не буде прісним. Вариться куряча грудка близько 20 хвилин після закипання.
Для приготування закуски Дзвіночок необхідно обробити ріпчасту цибулю. У сирому вигляді салату він додасть різкий присмак. Найкраще використовувати мариновану цибулю, готується він всього 10 хвилин. Дрібно нарізана цибулина заливається маринадом з оцту і цукру. Необхідно тільки простежити за тим, щоб рідина повністю покривала лушпиння масу. Або просто обдаємо подрібнений коренеплід окропом.
Поки маринується цибулю, можна почати нарізати і змішувати інші інгредієнти. Змішувати їх потрібно в глибокій тарілці, а ось формувати дзвіночок з маси салату потрібно на плоскому блюді. У глибокій мисці змішується дрібно нарізані курка, огірок, мариновану цибулю. Додається солодка консервована кукурудза, все заправляється майонезом і за смаком солиться і перчить, хоча можна обійтися і без додаткових приправ.
Злегка охолоджену масу викладають на плоску тарілку у формі дзвоника. Щоб маса виглядала більш апетитною, її посипають натертим сиром. Так виходить гарний золотий дзвіночок. По краях закуски викладається дрібно нарізану зелену цибулю. А по всій площі дзвіночка крім сиру можна додати невеликі горошинки з моркви і буряка.
За рецепт і фото дякуємо Світлану.