Дімлама – дуже смачне узбецьке блюдо з тушкованих овочів і м’яса, причому готуються всі інгредієнти без краплі води або масла, у власному соку. Готується Дімляма легко і швидко. Крім того, я вважаю, що блюдо дієтичне, без шкідливого обсмажування.
Дімлама
Дімлама в покроковому фото рецепті готується на плиті. Зараз, в століття нових технологій дімлама добре підготуватися в мультиварці. В обох випадках тушковане блюдо можна готувати без вашої участі, вам потрібно тільки крупно порізати всі інгредієнти і закласти в мульти каструлю або казан. Отримайте смачне ароматне блюдо, витративши мінімум часу на приготування. Страву можна варіювати, додаючи різні овочі по сезону.
Складові:
- 300-400 грам яловичини з прошарками жиру,
- 2-3 середні морквини,
- 3-4 цибулини,
- 7-8 середніх картоплин,
- 1 середній качан капусти,
- пара зубчиків часнику,
- зелень – за смаком,
- сіль і перець – за смаком,
- зіра,
- лавровий лист – пара листочків.
Процес приготування:
Нарізаємо яловичину тонкими пластинками. Викладаємо його на дно каструлі з товстим дном. Не треба змащувати дно маслом. Нехай вас це не бентежить, все вийде!
Цибуля ріпчаста нарізаємо кільцями. Лука повинно бути багато. Чим більше цибулі, тим смачніше буде блюдо.
Морква нарізаємо кружечками або довільно, як вам більше подобається. Це великого значення не має.
М’ясо для дімлами злегка присаливаем, посипаємо чорним меленим перцем. На м’ясо викладаємо цибулю і моркву.
Якщо м’ясо пісне, то на дно першим шаром можна покласти частину цибулі.
Картоплю нарізаємо товстими кружечками і шарами викладаємо на цибулю з морквою. Перемішувати нічого не треба. Картопля присаливаем, перчимо і посипаємо зирой. Приправа на любителя, але це смачно, спробуйте. З боків в каструльку покладіть пару лаврових листочків.
Капусту нарізаємо крупно і викладаємо на картоплю. Якщо у вас є зелень, чудово! Не шкодуйте, особливо кінзу.
Можна так само додати будь-які овочі по сезону. Дімлама прекрасно виходить з кабачками, я часто кладу туди редьку, помідори, солодкий перець. Причому дімлама виходить красивіше, якщо перець використовується кількох кольорів. Коротше, все, що називається овочами, все можна додати до цієї страви.
Каструлю плотненько закриваємо кришкою, ставимо на повільний вогонь і забуваємо години на три.
Все, через три години страва готова. Буде багато смачного соку і м’ясо виходить дуже ніжне.
Дімлама йди Дімляма подається в гарячому вигляді з зеленню.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!