Деруни це дуже смачні картопляні оладки, які дуже часто присутні на наших столах. Напевно, саме інтернаціональне блюдо, адже самі посудіть, скільки назв у цих картопляних оладок: деруни, деруни, Деррік, латкес, картопляники і т.д., можна багато перераховувати, якщо є бажання, доповніть мене в коментарях до цього рецепту.
Кожна господиня готує деруни на свій лад, ось і я як завжди вирішила додати новий інгредієнт в улюблене мною блюдо. У нашій родині всі дуже люблять картоплю, у нас не проходить і дня, щоб на нашому столі не було страви з картоплі. Цього разу на нашому столі пахли ароматні і румяненькіе деруни зі свіжою зеленню. У холодильнику лежав великий пучок свіжого укропчика. Я навіть не думала, що в результаті буде так смачно. За своїм смаком ви можете додати харчову соду, як рекомендовано в багатьох рецептах, але я цього робити не стала, мені і так сподобалися ці оладки. Я б не сказала, що це шедевр, і навіть може не дуже оригінальне блюдо, але, то, що деруни з картоплі дуже смачні – сумнівів зовсім не викликає!
Навіть не боюся стверджувати, що немає нічого простішого, як приготувати деруни з картоплі!
Для того щоб приготувати ароматні деруни зі свіжою зеленню вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
Складові:
- Картопля (великий) – 5 – 6 штук,
- Цибуля ріпчаста (великий) – 2 штуки,
- Часник – 3 зубчики,
- Свіжа зелень кропу – 1 великий пучок,
- Борошно пшеничне – 3 ст. ложки,
- Яйця курячі – 2 штуки,
- Чорний мелений перець за смаком,
- Сіль за смаком,
- Приправа для картоплі – ½ ч. Ложки,
- Рослинна олія (рафінована) для смаження.
Процес приготування:
Для початку потрібно очистити картоплю і після натерти його на середній терці. Хоча хтось вважає за краще натирати картоплю на крупній тертці, робіть, так, як вам подобається. Потім зливаємо сік, що виділився.
Попередньо очищений ріпчасту цибулю і часник також потрібно натерти на тертці, приготуйтеся поплакати. Якщо у вас є блендер, то використовуйте його для подрібнення цибулі. А зубчики часнику ви можете з легкістю пропустити через чеснокодавку. Відправляємо цибулю і часник до натертого на тертці картоплі.
Потім в загальну масу для дерунів розбиваємо два курячих яйця, додаємо борошно, сіль, приправу для картоплі, чорний мелений перець, все перемішуємо. Ви можете не використовувати приправу для картоплі, але мені вона дуже сподобалася і деруни стали ще більш ароматними. Свіжу зелень потрібно промити і порубати дуже дрібно, після змішати із загальною масою.
На вогонь ставимо сковороду і розігріваємо її. Потім наливаємо трохи рослинного масла і за допомогою великої ложки викладаємо картопляну масу в розігріте масло. Обсмажуємо деруни з двох сторін до красивої золотистої скоринки. Чи не наливайте занадто багато рослинного масла в сковорідку, досить щоб воно приховувало дно сковороди і все, інакше оладки вберуть дуже багато жиру і стануть несмачними.
Зараз дуже модно здорове харчування. Так ось, дієтичні деруни можна приготувати на практично сухій сковороді з керамічним покриттям без зайвого масла.
Після викладаємо картопляні оладки на паперовий рушник і даємо вбратися зайвому маслу. Подаємо деруни на стіл зі сметаною. Картопляні деруни особливо гарні в гарячому вигляді, коли у них ще похрустивает скоринка! Але і в холодному вигляді вони придатні до вживання.
Якщо ви знаєте, як ще можна приготувати деруни, запрошуємо це обговорити в коментарях.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!
Рецепт картопляних млинців – >>