Курка на солі в духовці цілком
Коли часу зовсім обмаль, а гості ось-ось подзвонять у двері, то птиця на солі, це ваша паличка виручалочка. Готується він просто і швидко, базові приготування займають п’ять хвилин, а запікання триває не довше години. У підсумку виходить яскраве святкове частування, з хрусткою скоринкою і ніжним соковитим м’ясом на вечерю. Через свою простоту, рецепт із сіллю ідеально підійде господиням-початківцям або неодруженим чоловікам. Також у деко можна додати картоплю, очищену або в мундирі, і запекти разом із м’ясом. Вийде повноцінна ситна страва з гарніром, залишиться нарізати свіжий салат, прикрасити тацю зеленню і подати на стіл
Інгредієнти
- Птиця – 1 шт. (1,5-2 кг)
- Майонез – 4 ст. Л.
- Сіль – 1 кг.
Простий рецепт курки на солі
Миємо тушку під водою, обсушуємо рушником, видаляємо пеньки, якщо знайдемо, і вирізаємо сальну залозу з хвостика
Розрізаємо тушку по середині грудей, чистимо всередині, витираємо рушником або серветками
Кладемо майонез на курку, з внутрішньої сторони, розмазуємо маринад по всій поверхні, більше ніяких спецій не потрібно
Застилаємо деко папером для випічки, висипаємо кілограм солі, розрівнюємо руками
Кладемо тушку, майонезом на сіль
Знову додаємо майонез, ретельно розмазуємо по поверхні, обробляємо кожне крильце
Заздалегідь вмикаємо духовку, температуру ставимо на максимум, прогріваємо 5-7 хв.
Відправляємо курку на солі запікатися в духовку, температура максимальна, час 50-60 хв. Залежить від розміру птиці, і потужності печі
Я увімкнула режим, верх/низ + конвектор, якщо у вас немає конвектора, то нічого страшного, я робила і без нього, різниці не помітила
Моя курка на солі, випікалася 50 хвилин і повністю дійшла, виймаю страву з духовки, ділю ножем, розкладаю по тарілках, сайт , знає багато подібних рецептів, залишайтеся з нами, додавайте в закладки, прості але смачні рецепти
Куряче м’ясо вийшло ніжним, соковитим, а красива рум’яна скоринка надає тушці святкового вигляду. Страву на солі, можна викласти на тацю, прикрасити зеленню, овочами, додати картопляний або рисовий гарнір, подати на стіл