Курка настільки звичний для багатьох продукт, що, здавалося б, здивувати якимсь блюдом з неї вже неможливо. Я теж так думала і навіть не намагалася придумувати з курки неймовірних шедеврів, а просто варила її, смажила або запікала.
Але зовсім недавно подруга поділилася зі мною цікавим рецептом, який відразу ж став одним з улюблених. Цей рецепт сподобається всім без винятку, тому що курка по ньому виходить дуже смачною і соковитою. Особливо повинен потішити такі ліниві особи, як я, адже робити практично нічого не потрібно! Мінімальний набір продуктів, десять хвилин на підготовку, а в результаті виходить сама справжня смакота. Йдеться про курку на солі, за смаком я б сказала, що це курка-гриль з тонкою, хрусткою скоринкою. Повірте, рецепт ідеальний, так що швидше за читайте до кінця!
Курка на солі рецепт в духовці
як приготувати курку на солі в духовці
Складові:
- 1 ціла курка,
- 1 кг солі,
- 1 лимон,
- 1 пакетик приправи для курки.
Процес приготування:
Отже, вибираємо в магазині найбільшу курку, приносимо додому, дбайливо зрізаємо з неї зайвий жир і ретельно миємо.
Потім ще вологу курку натираємо приправою. Дуже важливо, щоб курка була дійсно мокрою, так приправа краще вбереться, а при запіканні шкіра не засохне і не облізе.
Лимон, як і курку, вибираємо побільше. З двох сторін зрізаємо з нього кінчики, вони нам не знадобляться.
Ножем робимо на лимоні кілька насічок і фаршируємо їм курку. При запіканні сік лимона буде проникати в тушку, надаючи їй приголомшливий смак і аромат.
Деко, на якому буде готуватися курка, засипаємо товстим шаром солі. Потрібно взяти звичайну, велику сіль. На дрібної солі зазвичай є позначка «екстра», така нам не підійде.
Розміщуємо курку в центр дека прямо на сіль. Ставимо деко з куркою в розігріту до 180 градусів духовку на 1-1,5 години. Час готування буде залежати від духовки, також як і ступінь румяности скоринки. В ідеалі вона повинна вийти золотистої, але в будь-якому випадку це буде дуже смачно!
Курка, приготовлена на солі, виходить соковитою, а весь жир з неї стаплівается в сіль, що теж великий плюс для тих, хто віддає перевагу здоровому харчуванню.
На закінчення хочу дати невелику пораду: курку на солі краще з’їдати відразу, так вона набагато смачніше. Але якщо ж ви вирішили подати курку пізніше, то залиште її в теплій духовці, але дверцята при цьому трохи відкрийте. Смачного!