Курка цілком на банці в духовці
Цікавий спосіб запікання курки на банці, якщо ви його ще не пробували, то обов’язково спробуйте. Рецепт гарний своєю простотою і гарним виглядом, святкової страви по закінченню приготування. Мінімальне покриття маринадом із майонезу, змішаного зі сметаною, і чорним перцем, забезпечать тушці чудовий вигляд красивої рожевої скоринки. А додавання на деко овочів послужить гарніром до страви, приготованої під час запікання
Інгредієнти
- Тушка – 2 кг.
- Часник – 6 зубців
- Майонез – 2 ст. Ложки
- Перець чорний – 0,5 ч л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – за смаком (зазвичай 1ч. Л. – на 1 кг. М’яса)
- Сіль у банку – 1 ч. Л.
- Перець горошком – 5-10 шт.
- Фольга – 30 мм.
Рецепт курки на банці
Як завжди, спочатку підготуємо продукт, промиємо його під проточною холодною водою, обсушимо або витремо паперовими рушниками / серветками
Натираємо курку сіллю з перцем, зовні та всередині
Давимо 3 зубчики часнику, змішуємо з невеликою кількістю майонезу і змащуємо тушку зсередини
Нам знадобиться півлітрова скляна банка, без усіляких тріщин та етикеток
Ставимо її у форму для запікання або деко, відправляємо туди 3 лаврові листки, духмяний перець горошком і чайну ложку солі
Заливаємо водою кімнатної температури – на 75% і перемішуємо
Надягаємо птицю на тару й обмазуємо майонезом, я буду робити це пензликом
У процесі приготування, буде витікати курячий жир і сік, що б він не горів, на дно форми наливаємо води
Ставимо деко в холодну духовку, температура – 180 градусів, режим верх + низ + конвектор, на 1,5 -2 години, до готовності
Час запікання може варіюватися, все залежить від розміру курочки, її віку, від духовки та ін.
Слідкуйте за процесом
Минула 1 година, верх сильно підрум’янився, його ми накриваємо шматочком харчової фольги і відправляємо назад на 30-40 хвилин
Так само контролюйте рідину в піддоні, якщо її дуже мало, то варто підлити
Пташка майже готова, давимо часничок, що залишився, і наносимо на гарячу хрустку скоринку
Ось тепер запечена курочка на банці в духовці абсолютно готова, як ви бачите, це досить простий і легкий рецепт, а м’ясо виходить ніжним, ароматним і соковитим
Страву можна цілком подати на святковий стіл або обробити по тарілочках і повечеряти з сім’єю