Рецепти з курки

Курка цілком на банці в духовці

Цікавий спосіб запікання курки на банці, якщо ви його ще не пробували, то обов’язково спробуйте. Рецепт гарний своєю простотою і гарним виглядом, святкової страви по закінченню приготування. Мінімальне покриття маринадом із майонезу, змішаного зі сметаною, і чорним перцем, забезпечать тушці чудовий вигляд красивої рожевої скоринки. А додавання на деко овочів послужить гарніром до страви, приготованої під час запікання

Інгредієнти

  • Тушка – 2 кг.
  • Часник – 6 зубців
  • Майонез – 2 ст. Ложки
  • Перець чорний – 0,5 ч л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком (зазвичай 1ч. Л. – на 1 кг. М’яса)
  • Сіль у банку – 1 ч. Л.
  • Перець горошком – 5-10 шт.
  • Фольга – 30 мм.

Рецепт курки на банці

Підготуємо курку, промиємо, підсушимо

Як завжди, спочатку підготуємо продукт, промиємо його під проточною холодною водою, обсушимо або витремо паперовими рушниками / серветками

Натираємо сіллю курку з усіх боків і перцем теж

Натираємо курку сіллю з перцем, зовні та всередині

Змащуємо нутрощі майонезом із часником

Давимо 3 зубчики часнику, змішуємо з невеликою кількістю майонезу і змащуємо тушку зсередини

Вибираємо банку

Нам знадобиться півлітрова скляна банка, без усіляких тріщин та етикеток

Складаємо в банку лавровий лист, сіль, перець і перемішуємо

Ставимо її у форму для запікання або деко, відправляємо туди 3 лаврові листки, духмяний перець горошком і чайну ложку солі

Заливаємо водою кімнатної температури – на 75% і перемішуємо

Обмазуємо курку майонезом

Надягаємо птицю на тару й обмазуємо майонезом, я буду робити це пензликом

Наливаємо в піддон води і ставимо курку в духовку запікатися

У процесі приготування, буде витікати курячий жир і сік, що б він не горів, на дно форми наливаємо води

Ставимо деко в холодну духовку, температура – 180 градусів, режим верх + низ + конвектор, на 1,5 -2 години, до готовності

Час запікання може варіюватися, все залежить від розміру курочки, її віку, від духовки та ін.

Через годину, слід накрити фольгою, щоб курка не згоріла

Слідкуйте за процесом

Минула 1 година, верх сильно підрум’янився, його ми накриваємо шматочком харчової фольги і відправляємо назад на 30-40 хвилин

Шапочка з фольги) У деко підливайте воду, якщо її мало

Так само контролюйте рідину в піддоні, якщо її дуже мало, то варто підлити

Обмазуємо часником курку на банці

Пташка майже готова, давимо часничок, що залишився, і наносимо на гарячу хрустку скоринку

Курка на банці в духовці готова

Ось тепер запечена курочка на банці в духовці абсолютно готова, як ви бачите, це досить простий і легкий рецепт, а м’ясо виходить ніжним, ароматним і соковитим

Візьміть рецепт курка на банці до своєї скарбнички, дуже проста і красива страва Заходьте на сайт ще)

Страву можна цілком подати на святковий стіл або обробити по тарілочках і повечеряти з сім’єю