Рецепти з курки

Курка на банці цілком у духовці

Смачний, домашній варіант приготування курочки в духовці. Рецепти, пов’язані з куркою, завжди прості та швидкі в приготуванні, а результатом можна похвалитися перед гостями. Сьогодні приготуємо святкову страву за легким сімейним способом, з яким кожна господиня впорається без зусиль. Дотримуючись покрокової інструкції з фото, ви без проблем запечете курку в печі, змащену найпростішим маринадом з ароматних спецій

Інгредієнти

  • Птиця – 2 кг. (бажано бройлер, супова вона не дуже)
  • Паприка – 1 ч. Л. (з гіркою)
  • Перець чорний – 1 ч. Л.
  • Коріандр + розмарин – по 1 ч. Л. Л.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. Л. (з гіркою)
  • Олія – 2 ст. Л. Л.
  • Перець горошком + лавровий лист – на око

Рецепт курки на банці

Підготовка продуктів, курку, миємо, обпалюємо на вогні

Збираємо продукти, відміряємо спеції, давимо головку часнику

Ретельно миємо курячу тушку, всередині і зовні, прибираємо зайву вологу серветками, щоб вона добре ввібрала аромати спецій

Зрізаємо гузку, або видаляємо з неї куприкову залозу, щоб не отримати мускусний присмак, виглядає вона, як маленький наріст на хвостику

Якщо у вас газ, то тушку можна злегка обпалити на вогні

Натираємо тушку сіллю

Енергійно натираємо птицю сіллю, зсередини теж

Змішуємо спеції з часником і олією

Складаємо всі спеції, в одну ємність: паприку, перець, коріандр, розмарин, додаємо часник, рослинну олію, перемішуємо

Натираємо маринадом курку

Всередині теж

Отриманим маринадом, активно натираємо курку, втираємо в шкіру

Залишаємо маринуватися курку на 1 годину

Залишаємо пташку маринуватися, на – 1 годину

Ставимо на деко банку з водою, всередину кладемо горошок із лавром

Ставимо на деко, 500 грамову банку, заповнюємо холодною водою на – 75%, всередину кладемо перець горошком + лавровий лист

Саджаємо курку на банку

Усаджуємо тушку зручніше, шкіру на горловині, зчіплюємо зубочистками, маринад, що залишився в мисці, наносимо зверху

Кінці курячих крил, обертаємо фольгою, ставимо в духовку

На кінці крил намотуємо шматочки фольги, у деко додаємо півсклянки-склянку холодної води, щоб сік, що стікає, не підгорав..

Відправляємо курку на банці в холодну духовку, температуру виставляємо – 180 градусів

Час запікання – 1,5 години

Виймаємо деко, курка на банці готова

Виймаємо страву, перевіряємо на готовність, глибоко протикаємо гострим предметом, якщо виходить прозорий сік, значить курка готова, сайт , рекомендує готувати цей рецепт, на кожні свята

Перевіряємо м'ясо на готовність

Ріжемо птицю на порційні шматки