Мариновані огірки з болгарським перцем

Кілька банок солоних або маринованих огірків повинні завжди бути в коморі або на антресолях. Навіть наступного літа, коли поспіє новий урожай, минулорічні солоні огірки можуть знадобитися для холодних супів або салатів. У стандартну закачування з огірками для аромату можна додати болгарський перець, який стане в нагоді для салатів або як закуску. Пропонуємо зробити мариновані огірки з болгарським перцем на зиму з оцтом без стерилізації.

Мариновані огірки з болгарським перцем на зиму

Мариновані огірки з болгарським перцем

Як правило, такої кількості овочів, зазначених в рецепті, досить, щоб закатати 2 дволітрові банки. Але в будь-якому випадку необхідно дивитися по місткості тари: огірки повинні щільно прилягати одне до одного, заповнюючи майже весь простір.
У магазинах або на ринку можна знайти спеціальний набір спецій, або зібрати його самостійно. Найчастіше в банку з огірками кладуть корінь хрону, листя вишні і смородини, парасольку кропу, розмарин, чебрець, петрушку.

Вибрані огірки необхідно спробувати. Всі овочі однієї партії мають однаковий присмак, тому якщо обраний огірок злегка гірчить, необхідно замочити все 1,5 кг в холодній воді, кілька разів змінюючи її.

Складові:

  • 1 1/2 кг середніх огірків,
  • 3 середні цибулини,
  • 3 великих болгарських перцю,
  • 7 столових ложок цукру,
  • 190 мл столового оцту,
  • 3 столові ложки солі грубого помелу,
  • ароматні трави для закачування.

Процес приготування:

Після замочування огірки миються під проточною водою, зрізаються кінчики, так як це найбільш гірка і несмачна частина. Банки стерилізуються зручним способом, сушаться і в них акуратно опускаються ароматні трави, нарізану кільцями цибулю і перець.

Болгарський перець не слід дрібно різати. У деяких випадках достатньо очищений овоч розділити на 4 частини, але, на ваш розсуд, можна нарізати його товстою соломкою. Останніми по банках розкладаються огірки.

Після того, як пупирчатие огірочки розподілені по банкам, вони заливаються окропом доверху. Наступні 20 хвилин банку і овочі прогріваються, потім маринад зливається в каструлю.

На 2 літри води необхідно додати 7 ложок цукру і 3 солі, після кипіння вливається 190 мл оцту. Відразу після цього маринад розливається по банках. Банки закочуються, поки вони гарячі.

Далі процедура аналогічна з будь-консервацією. Банку ставиться кришкою вниз на добу. Всю партію банок необхідно накрити пледом або теплою ковдрою. Потім заготовка забирається в прохолодне темне місце.