Млинці на молоці рецепт

Тонкі млинці на молоці по праву можна вважати фаворитами серед всіх різновидів цієї смачної випічки. Адже вони ідеально підходять до чаю, кави, компоту і будь-якого іншого напою. Та й для подачі можна використовувати найрізноманітніші добавки. Відмінно підійдуть до млинців на молоці будь джеми і повидло, згущене молоко, шоколадна паста або вершки. Кожен раз виходить новий дивовижний смак. У такі налисники можна загорнути як солодкі, так і солоні начинки – сирні, м’ясні, овочеві і будь-які інші на ваш розсуд. Сьогодні печемо смачні млинці на молоці рецепт з покроковими фото допоможе початківцям господаркам уникнути ситуації, коли «млинець грудкою». Якщо плануєте фарширувати млинчики солоними начинками, то в рецепті зменшите кількість цукру.

Млинці на молоці рецепт покроково

Млинці на молоці

рецепт тонких млинців

Складові:

Інгредієнти для млинців на молоці

  • молоко коров’яче – 0,5 л;
  • борошно пшеничне – 1,5 ст .;
  • яйця курячі – 3 шт .;
  • цукровий пісок – 2 ст. л .;
  • сіль – 0,5 ч. л .;
  • рослинне масло – 1 ст. л.

Процес приготування:

Для приготування слід узяти глибоку миску. Розбити в неї курячі яйця, всипати цукровий пісок і сіль. Попередньо яйця слід вийняти з холодильника і дати їм придбати кімнатну температуру.

Яйця цукор сіль

Віночком збовтати цю масу, щоб всі компоненти перемішалися між собою.

Збити яєчну масу з цукром сіллю

Молоко трохи підігріти і додати в яєчну суміш. Ретельно перемішати.

Молоко яєчна суміш

Всипати трохи пшеничного борошна. Вмішати її віночком в тісто.

Млинцеве тісто пшеничне борошно

Порційно ввести в миску всю муку. Тісто не повинно бути густим, в іншому випадку млинці НЕ будуть тонкими.

Тісто для тонких млинців

Додати в млинцеве тісто столову ложку рослинної олії. Перемішати до повного розчинення борошняних грудок. Тесту слід дати постояти 15-20 хвилин. Якщо при перемішуванні пластівці борошна все-таки не перемішалися повністю, то після закінчення цього часу вони наситяться рідиною і при перемішуванні повністю розіб’ються!

Млинцеве тісто рослинне масло

Невеликою кількістю рослинного масла слід змастити дно і стінки сковороди. Нагріти її на середньому вогні. Вилити невелику кількість тіста і розподілити його по дну розпеченій пательні.

Млинці на сковороді

Коли нижня сторона млинчика зарум’яниться, кругляш слід підчепити лопаткою і перевернути на протилежну сторону. Протягом декількох секунд довести його до золотистого кольору.

Як приготувати млинці на молоці

Якщо не збираєтеся наповнювати такі млинці начинкою, то їх можна полити розтопленим вершковим маслом. Для фарширування найкраще обійтися без додаткового жиру.

Смачні млинці на молоці

Автор рецепта і фото: Марина.