Тонкі млинці на молоці по праву можна вважати фаворитами серед всіх різновидів цієї смачної випічки. Адже вони ідеально підходять до чаю, кави, компоту і будь-якого іншого напою. Та й для подачі можна використовувати найрізноманітніші добавки. Відмінно підійдуть до млинців на молоці будь джеми і повидло, згущене молоко, шоколадна паста або вершки. Кожен раз виходить новий дивовижний смак. У такі налисники можна загорнути як солодкі, так і солоні начинки – сирні, м’ясні, овочеві і будь-які інші на ваш розсуд. Сьогодні печемо смачні млинці на молоці рецепт з покроковими фото допоможе початківцям господаркам уникнути ситуації, коли «млинець грудкою». Якщо плануєте фарширувати млинчики солоними начинками, то в рецепті зменшите кількість цукру.
Млинці на молоці рецепт покроково
рецепт тонких млинців
Складові:
- молоко коров’яче – 0,5 л;
- борошно пшеничне – 1,5 ст .;
- яйця курячі – 3 шт .;
- цукровий пісок – 2 ст. л .;
- сіль – 0,5 ч. л .;
- рослинне масло – 1 ст. л.
Процес приготування:
Для приготування слід узяти глибоку миску. Розбити в неї курячі яйця, всипати цукровий пісок і сіль. Попередньо яйця слід вийняти з холодильника і дати їм придбати кімнатну температуру.
Віночком збовтати цю масу, щоб всі компоненти перемішалися між собою.
Молоко трохи підігріти і додати в яєчну суміш. Ретельно перемішати.
Всипати трохи пшеничного борошна. Вмішати її віночком в тісто.
Порційно ввести в миску всю муку. Тісто не повинно бути густим, в іншому випадку млинці НЕ будуть тонкими.
Додати в млинцеве тісто столову ложку рослинної олії. Перемішати до повного розчинення борошняних грудок. Тесту слід дати постояти 15-20 хвилин. Якщо при перемішуванні пластівці борошна все-таки не перемішалися повністю, то після закінчення цього часу вони наситяться рідиною і при перемішуванні повністю розіб’ються!
Невеликою кількістю рослинного масла слід змастити дно і стінки сковороди. Нагріти її на середньому вогні. Вилити невелику кількість тіста і розподілити його по дну розпеченій пательні.
Коли нижня сторона млинчика зарум’яниться, кругляш слід підчепити лопаткою і перевернути на протилежну сторону. Протягом декількох секунд довести його до золотистого кольору.
Якщо не збираєтеся наповнювати такі млинці начинкою, то їх можна полити розтопленим вершковим маслом. Для фарширування найкраще обійтися без додаткового жиру.
Автор рецепта і фото: Марина.