Солодкі млинці часті гості на нашій кухні. Завжди смачно і приємно з’їсти ароматний млинець з молоком або чаєм. В основному млинці готують на молоці, виходять вони тоненькі і м’які, а ось соуси до них роблять різноманітні. Найпопулярніший – згущене молоко або просто сметана з цукром, варення. Сьогодні приготуємо вишуканий мандариновий соус. За мотивами відомого десерту, такий ось а-ля Креп Сюзетт.
Солодкі млинці з мандариновий соусом
Для приготування солодких млинчиків необхідно – 40 хвилин часу.
Складові:
Для млинців:
- Яйця великі, курячі – 2 штуки,
- Цукор білий або коричневий – 2 столові ложки,
- Молоко свіже – 500 мілілітрів,
- Цедра мандарина – за смаком,
- Олія соняшникова – 50 мілілітрів,
- Борошно вищого сорту – 200 грам.
Для соусу:
- Мандарини соковиті – 4 штуки,
- Масло вершкове – 100 грам,
- Цукор будь – 200 грам,
- М’ята сушена – за смаком.
Процес приготування:
Мандарини слід добре помити, краще обдати окропом. Купуйте солодкі і соковиті сорти цитрусових, щоб десерт вийшов смачним.
Цедру знімаємо за допомогою дрібної терки. Розділити на часточки, білі пленочки зняти, кісточки викинути. Тепер готуємо млинці. У миску вбиваємо яйця, віночком перемішуємо до пени.Добавляем до яєць мандаринову цедру і цукор.
Можна трохи солі додати. Вливаємо молоко кімнатної температури, перемішуємо. Борошно окремо просіяти через сито, потім по ложці додавати в тісто, перемішувати відразу, щоб не було грудок. Тісто має бути рідким, як нежирна сметана, має бути однорідним. Щоб блинки не підгорає і не липли до сковороди, якщо вона у вас не тефлонова, додайте в тісто 3 столові ложки соняшникової олії.
Ставимо сковороду на плиту, чекаємо, коли вона загостриться, і вливаємо трохи масла для першого млинця. Виливаємо першу порцію тіста. І не вірте що перший млинець грудкою, у доброї господині це не так. Вогонь не великий, щоб млинці не підгоріли і присмажився.
Бачите, що зарум’яниться, перевертайте. Таким чином, смажимо стопочку млинців.
У цій же сковороді готуємо соус. Кладемо спочатку масло, вогонь повільний. Масло розтануло, потім висипаємо цукор і перемішуємо вінчиком, щоб цукор не підгорів і розтанув.
Мандарини подрібнюємо, блендером або просто дрібно ріжемо, виливаємо мандариновий фреш в сковороду, перемішуємо, додаємо для аромату суху м’яту і чекаємо, коли впоратися мандариновий сік. Весь час перемішуйте соус і стежте за консистенцією, як тільки ви бачите, що соус загус, вимикайте вогонь.
Не обов’язково використовувати тільки мандарини, можна скористатися апельсином, полуницею, вишнею, все на ваш смак.
Десерт готовий.
Викладайте солодкі млинці на тарілку і відразу поливайте соусом.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Олена Бондаренко.