Кисло-солодкий смак вишні добре поєднується з ніжністю збитих вершків або з кремом з вершкового сиру, тому така комбінація часто зустрічається в тортах, Тарту, чізкейк, пирогах, молочних десертах і напоях.
Але не обов’язково далеко ходити за складними і екзотичними рецептами, щоб зустріти цей солодкий дует – звичайні тонкі млинці можна взяти в якості «посередника» і приготувати з них простий, але дуже смачний десерт.
Млинці з вишнею під кремом зі сметани
До речі, якщо млинці згорнути трубочками і скласти їх гіркою, вийде на вигляд зовсім як знаменита «Монастирська хата».
Складові:
Інгредієнти для млинців:
- 2 яйця,
- 2 ст. л. цукру,
- 3 ст. л. борошна,
- 1/4 ч. Л. солі,
- 150-200 мл молока;
для начинки:
- 200 г свіжих, морожених або консервованих вишень,
- 1 ст. л. цукру,
- 1 ст. л. рому або коньяку;
для крему:
- 150 г сметани,
- 2 ст. л. цукру,
- 50 мл води,
- 1 ч. Л. желатину,
- 0.5 пакетики ванільного цукру.
Процес приготування:
Щоб приготувати тісто для млинців, розітріть яйця, цукор і борошно, поки не зникнуть грудочки. Влийте молоко. Для початку влийте 100 мл і розмішайте. Потім, при необхідності, додайте молоко, що залишилося або його частина, поки тісто не придбає потрібну консистенцію (воно повинно бути не дуже густим і легко стікати з ложки). В кінці влийте рослинне масло.
Щоб млинці не прилипали до сковорідки і не виходив горезвісний «млинець грудкою», сковорідка повинна бути добре прожарена з маслом. Після цього залишки масла витріть паперовою серветкою і під перший млинець додайте чайну ложку свіжого масла. При смаженні інших млинців масло не потрібно.
З вишень видаліть кісточки, посипте їх цукром і залийте ромом. Залиште на 2 години, потім відкиньте на сито.
Тонкі млинці наріжте широкими смужками.
Загорніть в кожну смужку 3-4 вишні, складаючи смужку трикутником.
Якщо для крему у вас є жирні, густі домашні вершки, можна не використовувати желатин, а просто збити їх з цукром до появи стійких піків.
Рідку сметану доведеться згустити. Для цього желатин розведіть гарячою водою до повного розчинення і збийте разом: цукор, сметану і проціджений розчин желатину. Залиште в холодному місці трохи застигнути, а потім залийте цим кремом гірку млинців і поставте в холодне місце.
Млинці з вишнею подавати як десерт.
За рецепт і фото дякуємо Наталію.
Не менш смачні млинці з сиром та кефіром можна спробувати на нашому сайті: