Млинці з вишнею



Кисло-солодкий смак вишні добре поєднується з ніжністю збитих вершків або з кремом з вершкового сиру, тому така комбінація часто зустрічається в тортах, Тарту, чізкейк, пирогах, молочних десертах і напоях.

Але не обов’язково далеко ходити за складними і екзотичними рецептами, щоб зустріти цей солодкий дует – звичайні тонкі млинці можна взяти в якості «посередника» і приготувати з них простий, але дуже смачний десерт.

Млинці з вишнею під кремом зі сметани

Млинці з вишнею

До речі, якщо млинці згорнути трубочками і скласти їх гіркою, вийде на вигляд зовсім як знаменита «Монастирська хата».

Складові:

Інгредієнти для млинців:

  • 2 яйця,
  • 2 ст. л. цукру,
  • 3 ст. л. борошна,
  • 1/4 ч. Л. солі,
  • 150-200 мл молока;

для начинки:

  • 200 г свіжих, морожених або консервованих вишень,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 1 ст. л. рому або коньяку;

для крему:

  • 150 г сметани,
  • 2 ст. л. цукру,
  • 50 мл води,
  • 1 ч. Л. желатину,
  • 0.5 пакетики ванільного цукру.

Процес приготування:

Щоб приготувати тісто для млинців, розітріть яйця, цукор і борошно, поки не зникнуть грудочки. Влийте молоко. Для початку влийте 100 мл і розмішайте. Потім, при необхідності, додайте молоко, що залишилося або його частина, поки тісто не придбає потрібну консистенцію (воно повинно бути не дуже густим і легко стікати з ложки). В кінці влийте рослинне масло.

Млинці з вишнею тісто

Щоб млинці не прилипали до сковорідки і не виходив горезвісний «млинець грудкою», сковорідка повинна бути добре прожарена з маслом. Після цього залишки масла витріть паперовою серветкою і під перший млинець додайте чайну ложку свіжого масла. При смаженні інших млинців масло не потрібно.

Млинці тонкі на молоці

З вишень видаліть кісточки, посипте їх цукром і залийте ромом. Залиште на 2 години, потім відкиньте на сито.

Вишня заморожена з цукром

Тонкі млинці наріжте широкими смужками.

Смужки з млинців

Загорніть в кожну смужку 3-4 вишні, складаючи смужку трикутником.

Млинці з вишнею

Якщо для крему у вас є жирні, густі домашні вершки, можна не використовувати желатин, а просто збити їх з цукром до появи стійких піків.

Рідку сметану доведеться згустити. Для цього желатин розведіть гарячою водою до повного розчинення і збийте разом: цукор, сметану і проціджений розчин желатину. Залиште в холодному місці трохи застигнути, а потім залийте цим кремом гірку млинців і поставте в холодне місце.

Млинці з вишнею

Млинці з вишнею подавати як десерт.

За рецепт і фото дякуємо Наталію.

Не менш смачні млинці з сиром та кефіром можна спробувати на нашому сайті:

млинці сирні