Багато хто вважає, що в магазині можна купити все і сенсу солити огірки на зиму немає. Але це не так. Адже баночка заготовок, що зберігається в коморі або підвалі, має велику цінність. Всередині під кришкою знаходиться вся любов і турбота господині, а такий смак і аромат огірків не знайти на прилавках супермаркетів.
Огірки без оцту на зиму
Взимку домашні мариновані огірочки – просто пісня, особливо якщо вони вдало приготовлені. Хрусткі і смачні вони стануть відмінним доповненням до гарніру і відмінною закускою для чоловічої компанії. Крім того, кожна господиня знає як мінімум пару рецептів салатів з маринованими огірками. Серед них і класичний «Олів’є» і вітамінний «Вінегрет». Але цим кулінарна фантазія не обмежується, огірки з лимонною кислотою приготовані, додають і в багато інших страви.
Готувати огірки без оцту на зиму найпростіше без стерилізації. Незважаючи на те, що багато господині побоюються пропускати це «важливий» етап, повірте, якщо вибрати вдалий рецепт і чітко його дотримуватися, заготівля на зиму обов’язково вийде. Навіть без додаткових витрат часу і сил на процес стерилізації самої заготовки в банку.
Якщо захочете приготувати огірки без оцту рецепт, представлений на сайті допоможе зробити це просто і швидко. Огірки з аспірином виходять хрусткими, дуже смачними і радують апетитним ароматом.
Пропорції в рецепті для зручності наведені з розрахунку на одну трилітрову банку.
Покроковий фото рецепт солоних огірків без оцту
Складові:
- Свіжі грунтові огірки,
- листя чорної смородини – 7 шт.,
- кріп зелений – жменька,
- сіль – 4 ст. ложки,
- цукор – 2 ст. ложки,
- часник – 2 зубчики,
- аспірин – 2 таблетки,
- лимонна кислота – на кінчику ножа.
Процес приготування:
1. Банки для заготовок простерилізувати. У чисту тару на дно укласти кріп. Листя смородини обдати окропом і теж відправити у банку.
2. З огірків видалити всю грязь, добре промити під проточною водою, зрізати хвостики. При необхідності замочити у воді на кілька годин. Укласти їх щільно в банку.
3. Воду закип’ятити і залити огірки в банках. Прикрити їх простерилизованной металевою кришкою і залишити на 15 хвилин.
4. Огіркову воду злити в раковину.
5. Додати сіль і сахар.Осторожно потрясти тару, щоб додати інші компоненти.
6. Свіжий часник очистити, нарізати пластинками. Додати порізаний часник в огірки. Видавити з пачки дві таблетки аспіріна.Лімонную кислоту всипати на кінчику ножа, приблизно, як на фото.
7. Закип’ятити нову порцію води. Залити банку з огірочками вдруге.
8. Загорнути заготовку, перевернувши, перевірити її на герметичність. Залишити в перевернутому стані до повного охолодження, закутавши чим-небудь теплим (тим самим виключивши стерилізацію).
Прибрати на зберігання в прохолодне темне місце до зими.