Хрусткі огірочки на зиму з естрагоном



Мариновані хрусткі огірочки чудово поєднуються з пряною травою – естрагоном. Ця рослина багатьом знайоме під назвою тархун. Крім тонкого приємного аромату, естрагон ще славиться своїми корисними властивостями. При авітамінозах і зниженому імунітеті трава буде просто знахідкою. Тому взимку баночка огірків з естрагоном завжди виявиться до речі.

Справжні, хрусткі мариновані огірочки – гордість будь-якої господині. Але нерідко кулінари стикаються з тим, що огірки виходять неапетитні, м’які, іноді навіть з гіркуватим смаком. Причин невдалих заготовок може бути кілька, і, якщо знати деякі хитрощі, то таких неприємностей можна уникнути.

Щоб огірки з банки приємно хрустіли, закочувати їх потрібно свіжозірваними. Від тривалого зберігання плоди не тільки втрачають свою пружність, а й швидко жовтіють. Якщо все ж огірки трохи прив’янули, тоді опустіть їх на кілька годин в крижану воду. Дуже добре, якщо є можливість спокутувати овочі в колодязної води, чистої і холодної. В іншому ж випадку в таз з водопровідною водою киньте кубики льоду з морозилки, а потім занурте в нього овочі. Крижана вода поверне пружність огіркам і їх можна сміливо закочувати в банки.

Хрусткі огірочки на зиму з естрагоном

хрусткі огірочки

огірки з естрагоном на зиму рецепт

Рецепт огірків без стерилізації з додаванням оцту. Якщо вам не подобається оцет в заготовках, як консервант можете використовувати аспірин або лимонну кислоту і солити огірочки за рецептами нашого сайту, а в якості приправи взяти естрагон.

Пропорції в рецепті наведені на 3 літрові банки.

Складові:

  • естрагон – пучок,
  • перець чорний (горошком) – 10 шт.,

Для маринаду:

  • вода – 1,5 л,
  • цукровий пісок – 4 ст.л.,
  • сіль – 2 ст.л.,
  • оцет 9% – 200 г.

Процес приготування:

Огірки для маринування відбираємо невеликі. Вимиваємо чистою водою. Щоб краще і швидше Просолов, відрізаємо кінчики з обох сторін.

Огірки для маринування

На дно заздалегідь простерилізованих банок викладаємо запашний перець і кілька гілочок естрагону. Потім банки щільно наповнюємо огірками.

Запашний перець естрагон огірки

Огірки заливаємо окропом. Щоб скло не лопнуло під дією високої температури, намагаємося окріп акуратно лити на плоди.

Огірки в маринаді

Металеві кришки спершу обдаємо окропом, тим самим стерилізуючи їх, а потім накриваємо банки з огірками. Огірки повинні пропаритися в гарячій воді приблизно 15 хвилин. Остигнула рідина з банок зливаємо в каструлю. Додаємо сіль, цукор, оцет. Розсіл доводимо до кипіння, після чого заливаємо банки з огірками, і відразу ж закочує металевими кришками.

Огірки з естрагоном

Перевернувши догори дном, накриваємо банки з огірками і тархуном теплим пледом. Витримуємо добу до охолодження.

Огірочки на зиму

Хрусткі огірочки на зиму приготувала для вас Ксенія, рецепт і фото автора.