Мариновані хрусткі огірочки чудово поєднуються з пряною травою – естрагоном. Ця рослина багатьом знайоме під назвою тархун. Крім тонкого приємного аромату, естрагон ще славиться своїми корисними властивостями. При авітамінозах і зниженому імунітеті трава буде просто знахідкою. Тому взимку баночка огірків з естрагоном завжди виявиться до речі.
Справжні, хрусткі мариновані огірочки – гордість будь-якої господині. Але нерідко кулінари стикаються з тим, що огірки виходять неапетитні, м’які, іноді навіть з гіркуватим смаком. Причин невдалих заготовок може бути кілька, і, якщо знати деякі хитрощі, то таких неприємностей можна уникнути.
Щоб огірки з банки приємно хрустіли, закочувати їх потрібно свіжозірваними. Від тривалого зберігання плоди не тільки втрачають свою пружність, а й швидко жовтіють. Якщо все ж огірки трохи прив’янули, тоді опустіть їх на кілька годин в крижану воду. Дуже добре, якщо є можливість спокутувати овочі в колодязної води, чистої і холодної. В іншому ж випадку в таз з водопровідною водою киньте кубики льоду з морозилки, а потім занурте в нього овочі. Крижана вода поверне пружність огіркам і їх можна сміливо закочувати в банки.
Хрусткі огірочки на зиму з естрагоном
огірки з естрагоном на зиму рецепт
Рецепт огірків без стерилізації з додаванням оцту. Якщо вам не подобається оцет в заготовках, як консервант можете використовувати аспірин або лимонну кислоту і солити огірочки за рецептами нашого сайту, а в якості приправи взяти естрагон.
Пропорції в рецепті наведені на 3 літрові банки.
Складові:
- естрагон – пучок,
- перець чорний (горошком) – 10 шт.,
Для маринаду:
- вода – 1,5 л,
- цукровий пісок – 4 ст.л.,
- сіль – 2 ст.л.,
- оцет 9% – 200 г.
Процес приготування:
Огірки для маринування відбираємо невеликі. Вимиваємо чистою водою. Щоб краще і швидше Просолов, відрізаємо кінчики з обох сторін.
На дно заздалегідь простерилізованих банок викладаємо запашний перець і кілька гілочок естрагону. Потім банки щільно наповнюємо огірками.
Огірки заливаємо окропом. Щоб скло не лопнуло під дією високої температури, намагаємося окріп акуратно лити на плоди.
Металеві кришки спершу обдаємо окропом, тим самим стерилізуючи їх, а потім накриваємо банки з огірками. Огірки повинні пропаритися в гарячій воді приблизно 15 хвилин. Остигнула рідина з банок зливаємо в каструлю. Додаємо сіль, цукор, оцет. Розсіл доводимо до кипіння, після чого заливаємо банки з огірками, і відразу ж закочує металевими кришками.
Перевернувши догори дном, накриваємо банки з огірками і тархуном теплим пледом. Витримуємо добу до охолодження.
Хрусткі огірочки на зиму приготувала для вас Ксенія, рецепт і фото автора.