У широких колах любителів хрустких огірочків з пікантним смаком цей рецепт маловідомий, але якщо доведеться спробувати, то обов’язково записується рецепт і передається з рук в руки.
Огірки в томатній пасті
Для заготівлі на зиму огірків таким незвичайним способом підійдуть і маленькі корнішони, і переросли плоди.
Складові:
- огірки свіжі – 5 кг,
- томатна паста – 1 л,
- вода – 1 л,
- цукор рафінад – 200 г,
- сіль кухонна без йоду – 3 ст. ложки,
- рослинне масло без запаху – 1 стакан,
- оцет столовий – 1 стакан.
Процес приготування:
5 кг огірків промиваються в холодній воді і нарізати кружечками шириною 0,5 см.
У глибокому посуді готується соус для огірків. Змішується 1 літр томатної пасти з такою ж кількістю чистої води, додається 200 гр. цукрового піску, 3 столові ложки солі грубого помелу (НЕ йодованої), 1 стакан рослинного масла. Маса ретельно розмішується, ставиться на вогонь, доводиться до кипіння і кипить 2-3 хвилини.
У киплячу рідину викладаються нарізані огірки, наливається склянка столового оцту. Все перемішується і вариться 5 хвилин.
Потім салат з огірків в томатному соусі швидко розкладається в стерильні банки, які закриваються залізними кришками (їх потрібно прокип’ятити заздалегідь). Банки з огірковим салатом перевертаються догори дном, загортають в ковдру і залишаються в такому вигляді до повного охолодження.
Зберігати огірки в томатній пасті можна при кімнатній температурі.
За рецепт і фото заготовки дякуємо Марину Олександрівну.
Можливо, вам буде цікаво як зробити консервовані мариновані огірки з кетчупом чилі:
Рецепт огірків з кетчупом – >>
З повагою, Анюта.