Звичайні солоні огірочки вже трохи набридли. Інша справа – хрусткі, пікантні огірки в томатної заливки, рецепт яких запропонований нижче.
Для експерименту можна зробити їх гострими, додавши перець чилі і вдвічі більше часнику, коріандр. … Навряд чи хоч одна баночка, приготована за цим рецептом, залишиться до весни. Всі вони зникають з полиць ще взимку.
Огірки в томатної заливки
Огірки потрібно промити і залити дуже холодною водою мінімум на 1 годину. Цей прийом дасть хрускіт огірків, особливо актуальна така процедура для огірків, куплених на ринку і незрозуміло коли зірваних. Якщо ж ви самі пару годин тому зібрали з грядки огірочки – просто промийте їх від землі.
покроковий рецепт огірків в томатної заливки
Складові:
- 100 мл томатної пасти,
- огірки 4 кг,
- морква – 3 великих корінця,
- оцет 9% – 100 мл,
- вода 750 мл,
- соняшникова рафінована олія 50 мл,
- цибуля 2 шт.,
- часник 4-6 зубчиків,
- суцвіття кропу – 3 шт.,
- перець чорний горошком 6-8 шт.
- лавровий лист 3-4 шт.
- цукор 100 грам,
- сіль – 1 столова ложка.
Процес приготування:
Приготування хрустких огірочків в томатній пасті: Після підготовки огірків до консервації перейдемо до інших овочів. Морква промийте, очистіть або відскоблити шкірку, промийте ще раз.
Цибулю і часник теж очистіть і промийте. Кріп обполосніть і дайте стекти воді.
Підготуйте тару – банки слід промити содою і потримати над носиком чайника або обдати окропом. Огірки потрібно нарізати довгими часточками уздовж плоду.
У підготовлені сухі банки викласти кружальця цибулі, моркви, часнику, суцвіття кропу, трохи перцю горошком. Далі щільно укладаємо в банку нарізані уздовж огірки.
Далі знову шар овочів – моркви, цибулі та часнику.
Укладаємо доверху огірки, а на поверх всього покладіть нарізаний зубчик часнику.
Приготуємо маринад.
У воду додайте цукор, сіль, томатну пасту, рослинне масло і добре перемішайте, дайте закипіти. Потім вливаємо оцет і кип’ятимо 1 хвилину, вимикаємо.
Заливаємо гарячим маринадом все банки з огірками. Переставляємо огірки в томатному соусі в зручну миску для стерилізації. Вода в мисці повинна бути баночках по плечики. Коли вода почне кипіти – засікаємо 20 хвилин. Щоб уникнути попадання води в консервацію – прикрийте баночки простерилізованих кришками.
Силіконової рукавичкою або спеціальними щипцями вийміть банки.
Закатати кришками, переверніть і переконайтеся що закачування банок герметична. Приберіть банки під теплу ковдру до повного охолодження – так завершитися процес консервації. Коли огірки в банках повністю охолонуть (на 2-е стуки), їх можна прибирати в підвал або комору.
Огірки в томатної заливки для Хороших рецептів приготувала Ксюша.