Малосольні огірочки – це споконвіку російське блюдо, яке готують способом короткочасної засолювання. Короткий час засолу є найважливішою відмінністю їх від солоних огірків.
Складові:
- огірки,
- Кропові парасольки,
- Часник свіжий,
- Перчик горошком,
- вода,
- Сіль – 1 ложка ст. на 1 л води,
- Цукор – 2 ложки ст. на 1 л води.
Процес приготування:
Вимити огірки в холодній воді. Відрізати плодоніжки. Очистити часник.
У чисту банку скласти огірочки. Додати кріп і нарізаний часник, перець горошком. Насипати сіль і цукор.
Довести до кипіння воду і залити огірки. Закрити кришкою і збовтати, щоб розчинилися цукор з сіллю.
На наступний день огірочки готові. Можна їсти. Якщо не хочете щоб огірки солілісь далі, з розсолу їх краще вийняти. Смачного!
Рецепт і фото: Несміян Юлія Леонідівна