Малосольні огірочки



малосольні огірочки

Малосольні огірочки – це споконвіку російське блюдо, яке готують способом короткочасної засолювання. Короткий час засолу є найважливішою відмінністю їх від солоних огірків.

Складові:

  • огірки,
  • Кропові парасольки,
  • Часник свіжий,
  • Перчик горошком,
  • вода,
  • Сіль – 1 ложка ст. на 1 л води,
  • Цукор – 2 ложки ст. на 1 л води.

Процес приготування:

рецепт огірочківВимити огірки в холодній воді. Відрізати плодоніжки. Очистити часник.

Рецепт малосольних огірочківУ чисту банку скласти огірочки. Додати кріп і нарізаний часник, перець горошком. Насипати сіль і цукор.

Рецепт малосольних огірочків в банкуДовести до кипіння воду і залити огірки. Закрити кришкою і збовтати, щоб розчинилися цукор з сіллю.

На наступний день огірочки готові. Можна їсти. Якщо не хочете щоб огірки солілісь далі, з розсолу їх краще вийняти. Смачного!

Рецепт і фото: Несміян Юлія Леонідівна