Печиво з кедровими горішками



Печиво з кедровими горішками Печиво з кедровими горішками

Смачне здобне печиво з кедровими горішками обов’язково сподобається любителям «помірної солодощі», так як тут ви не знайдете великої кількості цукру, шоколадної начинки або глазурі.

Звичайно, ніхто не заважає доповнити рецепт на свій розсуд, додавши улюблених спецій, наприклад ванілі або кориці, або занурити готову випічку улюблений топлений шоколад – головне, знати у всьому міру!

Також ви можете замінити кедрові горіхи на волоські, мигдаль або фундук, спочатку роздробивши їх до дрібної крихти. Таку кришу можна додати і в саме тісто. Проявивши фантазію можна отримати ідеальний десерт, який сподобається абсолютно всім. А якщо ви дотримуєтеся веганскої харчування, тоді обов’язково спробуйте веганські вівсяне печиво з бананами і фініками.

Отже, щоб приготувати печиво з кедровими горішками, нам знадобиться:

1 яєчний білок і 3 жовтки

1/4 ч. Л. ванілі

1/4 ч. Л. солі

1 ч. Л. тертої цедри лимона або апельсина

1 стакан кедрових горішків (1 ст. – 200 мл.)

1/2 склянки цукру

200 гр. несолоного вершкового масла (можна використовувати солоне, але тоді не класти 1/4 ч. л. солі в тісто)

2 1/2 склянки борошна

У глибокій мисці змішати сіль і борошно, просіяне через сито.

борошно і сіль

Масло злегка нагріти на водяній бані, щоб воно розм’якшилися. А потім додати цукор і розтерти виделкою до однорідної маси.

масло

До масла додати ванілін, цедру і 3 яєчні жовтки.

Масло з яйцями

Збити суміш.

збити тісто

Повільно всипати борошно і ретельно збивати віночком, щоб не утворювалися грудочки.

заважати

В окремому посуді збити яєчний білок.

З готового тіста скачати кульки невеликого розміру і одну частину кульки вмочити в яєчний білок, а потім слідом в горішки. Таким чином, кедрові горішки будуть міцно сидіти на печиво.

білок

Застелити пергаментним папером і викласти печиво в горіхах. Випікати до рум’яного кольору.

печиво

Смачного!

печиво готове