Рецепт цвітної капусти по-корейськи

Літо – це гаряча пора не тільки для відпусток, відпочинку і моря, але і для … закаток! Адже осінь потихеньку наближається, і свіжі овочі та фрукти скоро будуть йти на спад. Але поки ця сумна пора не настала, давайте робити смачні заготовки на зиму! Сьогодні пропоную зробити кольорову капусту по-корейськи на зиму.

Консервована кольорова капуста

Цвітна капуста по-корейськи з болгарським перцем і морквою виходить в міру гострої і дуже смачною. І що мені подобається, така заготовка робиться відносно просто – не потрібно по 3 рази заливати розсолом овочі, як це буває при консервації квашених огірків чи помідорів в банки.

Спеції та додаткові овочі (болгарський перець і моркву) відіграють важливу роль в цьому рецепті. Часник, насіння коріандру, мелений червоний і чорний перець і перець горошком дають незвичайний, приємний аромат розсолу. Колечка гострого чилі додають пікантності і м’який, вершковий смак капусти відразу грає новими фарбами.

Складові:

  • Капуста цвітна – 700 г
  • Морквина – 200 г
  • Часник – 40 г
  • Болгарський перець – 200 г
  • Оцет – 30 мл
  • Насіння коріандру – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л
  • Перець червоний мелений – 1 / 4ч.л.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Соняшникова олія – ​​30 г
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – ½ ст.л.
  • Перець чилі – 4-5 кілець

Спеції для корейських салатів

Всі ми часто купуємо на ринку або в магазинах в готовому відділі салати, приготовані по-корейськи. Всім знайома морква по-корейськи, гарбуз, кабачки з морквою, корейська редька і багато інших овочів, а також квасоля, гриби. Смак гострого салату настільки яскравий і закуска така ароматна, що постійно хочеться купити ще або приготувати вдома.

Секрет такого смаку – правильно підібрані спеції та оцет! Ось список найпопулярніших спецій, які найчастіше кладуть в азіатські салати:

  1. коріандр мелений або в зернах;
  2. насіння гірчиці;
  3. пажитник (він же фенугрек або шамбала);
  4. часник свіжий або сушений;
  5. лавровий лист;
  6. паприка мелена;
  7. гострий перець – свіжий, мелений або пластівці сушеного;
  8. червоний перець;
  9. чорний перець;
  10. куркума;
  11. майоран;
  12. гвоздика – бутончікі;
  13. мускатний горіх порошком;
  14. цукор;
  15. сіль

Це основні спеції, у тому числі перша десятка грають найважливішу роль. Ви завжди можете додати в банки для консервації якісь приправи зі списку на ваш смак.

Рецепт цвітної капусти по-корейськи

Морквину і болгарський перець нарізала смужками. Капусту помила і розібрала на суцвіття. Чилі – кільцями.

нарізані овочі

Воду закип’ятити і кинула суцвіття цвітної капусти. Залишила бланшувати 5 хвилин.

проварена капустка

Потім кинула бланшувати морквину з перцем і чилі, але вже на 2 хвилини.

Виклала капусту, моркву і перець в глибоку миску.

Потовкли насіння коріандру і запашний перець. Зручніше, звичайно, це робити в ступці, але у мене її немає, тому я просто взяла глибоку миску для цього і скористалася качалкою.

Коріандр і перець

До бланшувати овочам висипала мелені перці – червоний і чорний, і потовчені спеції.

Потім сіль, цукор, рослинна олія і оцет. Перемішала.

Очищені зубки часнику спочатку розчавила великим ножем, а потім нарізала.

Кинула до овочів.

Перемішала і залишила настоюватися на 1 годину.

Потім розклала в чисті банки, розділила порівну по банкам сік, що утворився.

Накрила кришками. Поставила стерилизоваться в каструлі на 30 хвилин після закипання води. На дно каструльки не забудьте постелити тонке рушник, інакше у банок відвалиться дно або вони можуть потріскатися.

Потім щільно закупорити банки, поставила догори ногами і закутала ковдрою. Залишила до повного охолодження.

Ось і все, гостра кольорова капуста на зиму готова!

Смачного!