Цвітна капуста по-корейськи

З приходом осені ми все частіше в своєму раціоні використовуємо салати з кислих, квашених або консервованих овочів. Ще популярні овочі, приготовані по-корейськи. Найчастіше так готують морква, буряк, морську капусту. Сьогодні хочу запропонувати приготувати свій рецепт приготування корейського салату. Маринована цвітна капуста по-корейськи з морквою готується кілька годин. Для такої закуски капуста може використовуватися як свіжа, так і заморожена.

Цвітна капуста по-корейськи

Цвітна капуста по корейськи

рецепт корейської капусти з оцтом

  • кольорова капуста – 1 середня головка (вага 1,5 кг),
  • морква – 3 штуки (середні),
  • цукор – 130 г,
  • рослинне масло – 50 г,
  • сіль – 1 ст. л.,
  • оцет – 50 г,
  • вода – 700 мл,
  • коріандр – 1 ч. л.,
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.

Перш за все, потрібно підготувати основний продукт. Для салату беремо середню головку, білого кольору, без ушкоджень. Розбираємо капусту на суцвіття. Опускаємо в киплячу воду на 2 хвилини, важливо не переварити, щоб кольорова капуста не була м’якою. Дістаємо шумівкою і складаємо в миску, щоб охолола.

Цвітна капуста в окропі

Очистимо і натремо моркву. Бажано на спеціальній тертці для корейських салатів.

натерти моркву

А тепер підготуємо маринад. У ємність наллємо воду, додамо цукор, сіль і рослинне масло. Ставимо кип’ятити на вогонь. Коли маринад закипить, додаємо оцет і вимикаємо вогонь.
Остигнула капусту складаємо в невелику емальовану каструлю, перекладаючи натертою морквою і посипаючи коріандром і чорним меленим перцем.

Салат з цвітної капусти

Заливаємо гарячим маринадом. Чекаємо, поки охолоне, і прибираємо в холодне місце. Ми залишаємо просочитися на 2 години.

Гарячий маринад кольорова капуста

Капуста виходить хрусткою, в міру гострої. Впевнена, що вам сподобається рецепт, а салат знайде своїх залицяльників.
Смачного!

Цвітна капуста по корейськи рецепт

Як приготувати кольорову капусту по-корейськи розповіла Нарядчук Олена, рецепт і фото автора.

Навіть не дивлячись на те, що ця красива капуста дуже корисна, на наших столах вона зустрічається досить рідко. Навряд чи хто готує квашену кольорову капусту, частіше її маринують на зиму, готують смачні гарніри або салати, ніж ми з вами і займемося.

Смачний і ароматний салат з цвітної капусти по-корейськи – прекрасний варіант для того, щоб урізноманітнити пісне меню або раціон дієти для схуднення. Щоб підтримувати себе в прекрасній формі, досить вживати кольорову капусту 1 – 2 рази на тиждень.

Салат з цвітної капусти по-корейськи

Цвітна капуста по корейськи

рецепт з помідорами, морквою і болгарським перцем

А ви ніколи не замислювалися, чому кольорова капуста називається «кольорової», хоча вона абсолютно біла з легким кремовим відтінком? Адже за кольором листя різних сортів бувають і жовтими, і фіолетовими, і зеленими. Насправді відповідь дуже проста, у звичайних видів капусти в їжу вживають листя, а в цвітній капусті ми їмо суцвіття. Звідси і назва цього сорту капусти.

Складові:

  • Цвітна капуста 200 300 грам,
  • Томати (міцні, зрілі) 1-2 штуки,
  • Перець болгарський -1 штука,
  • Морква – 200 грам,
  • Часник – 3 зубчики,
  • Ріпчасту цибулю – 1 головка (середня),
  • Готова рідка приправа для корейських салатів – 1 упаковка,
  • Масло рослинне (рафінована) – 3 ст. ложки,
  • Сіль і вода.

Процес приготування:

Для початку розділіть капусту на невеликі суцвіття, в разі потреби зріжте довгі стеблинки. Потім промийте в холодній воді. Бажано залишити капусту у воді на деякий час, щоб з суцвіть виплили всі сховалися там комахи.

Салат з цвітної капусти На вогонь поставте каструлю і налийте в неї води, посоліть, доведіть до кипіння. Опустіть промиту кольорову капусту в киплячу підсолену воду. Готується на дуже швидко, тому варити її будемо не більше двох хвилин. Через дві хвилини відразу ж відкидаємо суцвіття на друшляк і промиваємо холодною водою. Нам потрібно, щоб суцвіття залишилися трохи хрусткими.

Салат з цвітної капусти рецепт Сиру моркву слід очистити, промити і натерти на тертці для корейських салатів. Очищений ріпчасту цибулю нарізати тонкими півкільцями. Також вчинити і з болгарським перцем, попередньо видаливши з нього насіння і вирізавши плодоніжку.

Томати для салату відберіть найміцніші, але зрілі, їх наріжте кубиком або півкільцями, кому як подобається.

Часник пропустіть через прес і відправте до решти інгредієнтів.

Всі підготовлені для салату овочі, включаючи капусту, складіть в глибоку миску і заправте приправою для корейських салатів (це готова рідка приправа, яку легко можна відшукати в торговій мережі).

Закип’ятіть рослинне масло і залийте ним салат, все перемішайте, дайте страві настоятися мінімум півгодини і подавати на стіл.

Цвітна капуста по корейськи

Сподіваємося, ви вже вирушили на свою кухню, щоб приготувати собі на обід або вечерю такий яскраве і смачна страва. Залишається вам тільки побажати «Mani deuseyo!», Що в перекладі з корейської означає «Смачного!».

Цвітна капуста по-корейськи, автор рецепта і фото: Славяна.

Можливо, вам сподобається рецепт салату з м’ясом і овочами:

Салат овочевий з м'ясом