Оладки на кефірі з зеленою цибулею і грибами

Для мене тісто для оладок на кефірі – це така база, основа для приготування смачного сніданку для великої родини. Кефір, борошно, цукор, сода і сіль – ці п’ять простих і доступних компонентів створюють ніжне, пишне тісто, з якого можна насмажити найсмачніші в світі оладки. Якщо додати трохи фруктів, наприклад, натерти на тертці яблуко (або грушу) – вийдуть повітряні яблучні оладки, які завжди подобаються дітям. У літній сезон можна зробити тісто з ягодами чорниці, малини, вишні, взимку – з апельсином або його цедрою, бананами, ківі.

Таким же чином можна посмажити не солодкі оладки. Цибулеві, гарбузове, кабачкові, картопляні, морквяні., А також з грибами і навіть оладки з тушкованою капустою. Просто замішайте тісто з тушкованими або смаженими овочами і у вас вийдуть ніжні «пиріжки» на швидку руку.

Оладки на кефірі з зеленою цибулею і грибами

Якщо з якоїсь причини ви не хочете використовувати кефір, тоді можна замінити його на сироватку, як в рецепті медових оладок. А веганам або в пост – все набагато простіше. Замісити тісто для панкейк на рослинному молоці (або воді) з бананом, в’язке фруктове пюре буде сполучною ланкою для всіх інгредієнтів, плюс – додасть аромат і солодкість.

Ось така невелика вступ про моїх кулінарних уподобаннях. Сьогодні ж я хочу поділитися одним зі своїх улюблених рецептів наслідках оладок, які я готую зі свіжим зеленою цибулею і сирими (!) Печерицями. Саме цей вид грибів можна вживати в їжу без термічної обробки, наприклад, нашаткувати пластинками в салат. Тому 2-3-х хвилинна обсмажування всередині тесту – і цього достатньо. За своїм смаком і бажанням можна заздалегідь обсмажити грибочки на рослинній олії до готовності, а потім змушують їх в тісто за рецептом.

Складові:

  • 4 печериці середнього розміру (сирі або обсмажені на сковороді);
  • 5-6 гілочок зеленої цибулі;
  • кефір – 1 ст. (Обсяг 250 мл.);
  • борошно – 1,5-2 ст. (Консистенція сметани);
  • сода – 1 ч. л. без гірки;
  • цукор – 2 ст. л .;
  • рослинне масло для обсмажування.

Як приготувати оладки з зеленою цибулею на сніданок: швидко і просто

Технологія приготування настільки проста, що одного разу спробувавши, ви обов’язково збережіть рецепт в свою кулінарну зошит: буквально 15-20 хвилин знадобиться для того, щоб посмажити цілу тарілку повітряних оладок на сніданок або обід.

Змішуємо кефір з содою, сіллю і цукром в зручній посуді.

Туди додаємо борошно: сиплемо поступово, так як вказану кількість борошна – зразкову. Залежить від сорту і виробника борошна., Можливо, свій вплив надає і жирність кефіру. Змішуємо все до однорідної, гладкої маси, консистенція густої сметани: з ложки тісто буде стікати повільно.

Далі шаткуємо цибулю і грибочки, останні нарізаємо дуже дрібно, щоб не хрустіли в готових оладки.

Все перемішуємо.

Уже можна трохи спробувати на сіль і цукор. Навіть зараз тісто смачне, уявляєте, що буде в готовому вигляді?

Тепер справа за хорошою сковорідкою. Моя нова сковорода з мармуровою крихтою з таким завданням не справляється. Найсмачніші млинці, пиріжки або млинці – на старій чавунній посуді або алюмінієвої (готувати на якій не рекомендується). Свій кухонний інвентар ви знаєте краще, так що поставтеся до вибору сковороди зі звий серйозністю.

Наливаємо 2-3 ст. л. рослинного масла на сковороду (можна вершкове або топлене ДХІ). На розпечене масло викладаємо ложкою тісто.

Через пару хвилин цибульні оладки піднімуться, стануть пишними, а також золотими з одного боку. Як тільки подрумянились – перевертаємо лопаткою на іншу сторону, чекаємо ще пару хвилин.

Викладаємо на тарілку і можна відразу подавати на стіл. Чи варто говорити, що оладки з зеленою цибулею смачно їсти зі сметаною? 

Смачного!