Якщо ви плануєте приготувати до святкового застілля салат Гранатовий браслет, то будьте готові до того, що своєю пишністю він затьмарить всі інші страви. Маючи ефектний зовнішній вигляд, салат відрізняється оригінальним смаком і складається з декількох шарів.
У класичному рецепті використовується яловичина, волоські горіхи, маринована цибуля, буряк, зерна граната. Але, безумовно, кожна господиня варіює список інгредієнтів під свої переваги. Наприклад, дуже смачно виходить з курячим м’ясом, картоплею, яйцями, буряком і горіхами. Обов’язковий атрибут – гранатові зерна – надають салату освіжаючу кислинку. Замість звичайної курки можна взяти курку копчену або зовсім замінити м’ясо рибою. Однозначно такий салат підійде як для великих бенкетів, так і для тихих сімейних святкувань. Частенько готують його на Новий Рік або Різдво – адже хочеться ж здивувати своїх гостей. До речі, в розрізі салат теж виглядає дуже яскраво і апетитно.
Салат Гранатовий браслет
Щоб приготувати Гранатовий браслет, не потрібно мати спеціальні кулінарні навички. Салат готується за простим принципом: на блюдо викладається шар за шаром, кожен з яких промащується майонезом. Враховуйте, що перед подачею салат повинен настоятися пару годин в прохолодному місці, тому плануйте його приготування за деякий час до появи гостей. Саме просочившись майонезом (або сметаною), холодна закуска набуває саме той чудовий смак, за який його так люблять. І нехай вас не бентежить наявність дрібних кісточок в зернах граната, вони практично непомітні.
Складові:
- 1 курячого філе;
- 1 великий буряк;
- 2 курячих яйця;
- 2 середніх картоплини;
- 1 морквина;
- 1 гранат;
- 1 тюбик майонезу;
- 100 г волоських горіхів;
- Додавайте сіль за смаком.
Процес приготування:
Для такого листкового салату коренеплоди потрібно відварювати до повної готовності. Яйця відварити круто протягом 8 хвилин, щоб жовток був звареним. Куряче філе відваріть або присолите і випікайте в духовці до готовності.
Гранат почистіть від шкірки, плівки та перегородок.
Горішки почистіть від шкарлупок і подрібніть ножем або в ступці.
Щоб салат придбав потрібну форму з отвором, скористайтеся склянкою. Встановіть його в центрі тарілки. Картопля потріть на крупній тертці і розподіліть першим шаром на плоскому блюді. Трохи присолите, так як картопля варився в мундирі і може бути недосоленим. Покрийте його шаром з майонезу.
Потім подрібніть курку великими квадратиками і викладіть наступним шаром. Приправте його майонезом.
Наступним шаром йде натерта морквина, майонез за смаком.
Потім натріть на крупній тертці відварені курячі яйця, яєчний шар покрийте майонезом.
Відварену буряк потріть на тертці і змішайте з горішками в окремій чашці.
Цією бурякової масою покрийте салат і промажте майонезом. Важливо: кожен наступний шар придавлює ложкою, щоб закуска була стійкою і не втрачала форми.
Завершальним шаром підуть зерна граната, їх ми вже не змащуємо соусом.
Щоб Гранатовий браслет просочився і настоявся, відправте салат на ніч в холодильник разом зі склянкою. На наступний день подавайте до столу і радуйте всю сім’ю.
Якщо салат будете готувати до Нового року, то зберіть його до обіду, і до 24 години він буде повністю готовий.
Bon Appetite!
Рецепт і фото: Наталія Ісаєнко