До Нового року залишається все менше часу, і якщо ви заглянули на наш сайт, значить, не плануєте провести новорічну ніч в кафе або ресторані, і все ще в пошуку оригінальних і смачних рецептів закусок і страв для святкового столу. І ми пропонуємо вам такий – рецепт салату з куркою і горіхами. Незважаючи на те, що продукти для нього ми взяли найпростіші, саме їх поєднання і надає закусці неповторний смак. Крім того, салат виходить привабливим і досить ситним, і якщо він буде вам до смаку, ви зможете готувати його не тільки в свято, але і в звичайний день в якості другої страви на обід. У будь-якому випадку, спробуйте приготувати його зараз, іншими словами проведіть «генеральну репетицію», щоб зрозуміти, чи варто вносити корективи в його рецептуру, перш ніж подати на стіл. На наш погляд – цього не буде потрібно, але ж смаки у всіх різні. Отже, давайте приготуємо салат з курячим філе і горіхами – апетитну закуску з ніжним смаком, яка не тільки наситить, але і доставить естетичне задоволення, якщо її оригінально оформити, а як саме – спробуйте вирішити самі.
Рецепт салату з куркою і горіхами
Складові:
- куряче філе (сире) – 200 г;
- свіжий огірок – 1 шт .;
- цибуля (середній) – 1 шт .;
- горіх волоський – 3 шт .;
- гранат – половинка;
- рослинне масло (для смаження) – 50 г;
- майонез – 1 ст. ложка;
- кріп;
- сіль за смаком.
Процес приготування:
Приступаємо до безпосереднього приготування салату. Перш за все, підготуємо м’ясо. Краще його відварити заздалегідь. Обмиту куряче філе заливаємо холодною водою і варимо 40 хвилин в злегка підсоленій воді. Готове м’ясо з бульйоном отставляем остигати. М’ясо з бульйону краще заздалегідь не діставати, щоб воно не обвітрювалися. Підготуємо цибулю. Очистимо від лушпиння і нарізаємо кубиком.
Обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Відставимо остигати. Обмиємо свіжий огірок під холодною водою. Наріжемо кубиками.
Зсипають в миску. Очистимо волоський горіх і трохи подрібнити. Остигнуло куряче філе нарізаємо шматочками.
Додамо в миску до решти підготовленим продуктам. Туди ж відправимо остиглий підсмажену цибулю.
Помитий кріп подрібнити ножем на обробній дошці. З’єднаємо з іншими продуктами. Додамо сіль. Разрежем гранат і звільнимо зерна. Їх ми будемо додавати в кінці. До нарізаним продуктам додаємо майонез і добре перемішуємо закуску.
Викладаємо на блюдо. Зверху посипаємо зернами граната. Салат з курячої грудки з волоськими горіхами, свіжим огірком і гранатом готовий!
Закуска дуже ситна і цілком може замінити другу страву.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Нарядчук Е.