Салат з цукіні і фенхеля під лимонно-м’ятною заправкою
Фенхель – це ароматне, пряне рослина, яке за зовнішнім виглядом дуже схоже на зелень кропу. Але на відміну від кропу, біля основи фенхеля знаходиться невеликий «бульба» або «качанчик», який також вживають в їжу. Зелень і «бульба» мають приємний солодкий смак, який чимось нагадує аніс, але з менш вираженим пряним ароматом.
З фенхеля можна приготувати неймовірне безліч різноманітних страв. Звичайно, найбільш прості рецепти – це свіжі салати з сезонними овочами або фруктами. Фехель прекрасно поєднується з м’яким солоним сиром (наприклад, фета, дор блю), з грушею, солодкої динею, свіжими кабачками або цукіні (або гриль), солодким перцем, печеною картоплею, білокачанної капустою, свіжими огірками, печеними томатами, волоськими і кедровими горішками та ін.
Крім цього, фенхель можна запікати або смажити в панірувальних сухарях, сирі. Готувати овочеві супи, пасту, додавати в овочеве рагу, і навіть маринувати!
Сьогодні вашій увазі – рецепт швидкого овочевого салату з фенхеля і свіжого цукіні або кабачка. Салат буде гострим, пряним і дуже смачним. Якщо ви не любите гострі страви, тоді скоротіть кількість червоного перцю в два або в три рази.
Отже, нам знадобиться:
- 2 бульби фенхелю
- 1 лимон (сік і цедра)
- 1 великий цукіні або кабачок
- 3-4 гілочки свіжої м’яти
- 1 стручок гострого червоного перцю
- сіль
Готуємо пряний салат з фенхелю і цукіні
Цукіні промити, промокнути чистим рушником, щоб прибрати воду. Нарізати овоч на дуже тонкі пластинки, як на фото.
Відокремити зелень фенхеля від бульби. Нарізати білу частину тонкими кільцями, а потім розрізати кільця на смужки. Зелень дрібно нашаткувати.
Також дрібно нашаткувати м’яту. З червоного перцю видалити насіння (щоб прибрати гостроту), і нарізати перець тонкими кільцями.
Викласти в салатницю смужки цукіні. Потім додати м’яту, нарізаний бульба, зелень фенхеля, червоний перець.
Посолити. Видавити сік половини лимона і акуратно перемішати салат.
Спробуйте салат з фенхелю на смак. Якщо заправки досить, то залишиться лише приправити 1 ч. Л. лимонної цедри.
Салат краще відразу подавати на стіл (так як через деякий час кабачок може дати сік).
Смачного!