Ідеальне поєднання курки, ананасів і часнику роблять салат Дамський каприз на смак досить цікавим. Салат має настільки ніжний і вишуканий смак, що перед ним мало хто встоїть. Особливо це блюдо подобається ніжним, витонченим натурам, недарма йому дали таку назву. Солодко-солона пікантна закуска підійде для будь-якого святкового застілля.
Салат Дамський каприз
рецепт салату дамський каприз з куркою і ананасом
Необхідні інгредієнти:
- ананаси консервовані – 400 г,
- куряча грудка відварна – 350 г,
- твердий сир – 100 г,
- часник – 4 зубчики,
- майонез.
Рецепт приготування:
Філе грудки курячої дрібно нарізати або руками розібрати по волокнам.
Шайби ананаса розрізати на невеликі кубики.
Подрібнити на крупній тертці сир.
Часник подрібнити через прес або дрібно нарубати ножем.
У великому посуді змішати подрібнені продукти.
Заправити майонезом, перемішати і перекласти в салатницю.
Салат Каприз з куркою і гранатом
Незвичайний салатик, який не потребує складного процесу приготування. Відрізняється вишуканим смаком. Замість м’яса курки можна використовувати копчену ковбасу, тоді салат придбає незвичайну пікантну нотку і легку перчинку.
Для цього смачного страви знадобиться нехитрий набір продуктів, які доступні будь-кому:
Складові:
- куряче філе, стегна, гомілки (вага без кістки) – 200 г;
- ріпчаста цибуля – 1 середня або половинка великої цибулини;
- 9% -ний оцет;
- яйця – 2 штуки;
- сир «Російський», «Пармезан» – 100 г (бажаний сорт);
- грецькі горіхи;
- 1 гранат;
- майонез.
Процес приготування:
Приготування займає мінімум часу. М’ясо відварити, дати йому охолонути при кімнатній температурі. М’ясо чи ковбасу дрібно нарізати кубиками або соломкою (залежно від особистих переваг). Ріпчасту цибулю дрібно накришити півкільцями або кубиками, скласти в ємність і полити оцтом. Яйця відварити круто, після повного охолодження дрібно накришити або розім’яти виделкою. Горіхи дрібно порізати. Гранат розібрати на зерна.Салат викладає шарами в наступній послідовності:
- куряче м’ясо або ковбаса;
- майонез;
- цибуля (без маринаду);
- яйця;
- майонез;
- сир, натертий на тертці – дрібної або середньої.
Гірку прикрасити волоськими горіхами і гранатовими зернами.
Автор рецепта і фото: Юлія Фатькін