Літо – прекрасна пора, коли в продажу або на грядці є свіжі овочі і зелень. У яких тільки комбінаціях їх не поєднують!
Особливою популярністю користуються влітку помідори. Спробуємо сьогодні з вами приготувати простий і ситний салат з куркою і помідорами.
В даний час важко уявити собі стіл без цього овоча (фрукта або ягоди). Не варто сміятися, вчені до цих пір не визначилися помідор – це овоч чи фрукт. Якщо 200 років тому помідори вважалися мало не отруйними, то зараз ми точно знаємо, що помідори містять каротин, лізин, калій. Томати підвищують імунітет і дуже корисні для крові, нормалізують обміни речовин в організмі і запобігають його старіння. Існує величезна кількість різних сортів і кольорів. Починаючи від рожевого, жовтого, помаранчевого, червоного, закінчуючи бордовим, аж до чорного кольору. Форми томатів теж різні. Від дрібних Черрі до гігантських, вага яких доходить до 600 грамів.
Курка вважається прекрасним дієтичним продуктом, що володіє чудовим смаком. Для салатів краще всього використовувати запечену курячу грудку.
З куркою і томатами дуже добре поєднується сир, але щоб страва була менш калорійне, замінимо сир бринзою. Вона додасть до смаку курки і томатів пікантну свіжість і солонуватість. До того ж бринза благотворно впливає на травлення, що міститься в ній кальцій зміцнює кістки і зуби.
Завершальною нотою нашого салату буде зелень. Ми додамо рукколу, мангольд, кінзу і зелену цибулю.
Літній салат з запеченої курки з бринзою помідорами і зеленню
Отже, приступаємо до приготування салату з запеченої курки з бринзою, помідорами і зеленню.
Для приготування річного салату з запеченої курки знадобляться
Складові:
- Куряча грудка – одна половинка,
- помідори 2-3 шт. середньої величини,
- сир або бринза 150 г,
- цибуля ріпчаста 1 шт.,
- пучок Мангольд,
- пучок руколи,
- невеликий пучок кінзи,
- кілька гілочок базиліка,
- Зелена цибуля,
- спеції для курки,
- сіль,
- перець,
- сметана, майонез або несолодкий йогурт.
Процес приготування:
Для початку запекти курячу грудку. Як це зробити знає будь-яка господиня. Для салату краще всього запекти її зі спеціями для курки, в духовій шафі або в аерогрилі, в рукаві для запікання. Тоді вона не пересушити і придбає аромат спецій. Потім куряче філе слід охолодити і порізати тонкою соломкою. Якщо ви запікаєте на сімейний обід або вечерю курку, то половинку грудки можна відкласти і приготувати з неї салат.
Зелень Мангольд, руколи, кінзи, базиліка розібрати на листя і стебла. Листя покласти в миску і залити холодною водою. Залишити хвилин на 5-10.Так краще промиємо листочки від землі і піску. Потім зелень вийняти, просушити на лляному або паперовому рушнику, покришити. Зелену цибулю помити і порізати досить дрібно.
Помідори обдати окропом, потім холодною водою. Надрізати навхрест і легко видалити шкірку. Нарізати часточками. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками. Сир або бринзу в салат з куркою дрібно порізати.
Викладаємо всі інгредієнти в глибоку миску, солимо, перчимо, заправляємо. Заправкою для цього салату може служити сметана, майонез або несолодкий йогурт. Кожен вибирає заправку для салату з курки і помідорів на свій смак.
Цей салат чудово підійде для літнього обіду або вечері. Здорово буде взяти його з собою на природу. Тоді ми складаємо всі інгредієнти в пластиковий контейнер. А заправляємо його вже на місці.
За рецепт і фото приготування салату з помідорів і курки дякуємо Василину.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!
Як приготувати салат з кропиви – >>