Авокадо має ніжну, м’яку текстуру, схожу на вершковий сир або густий крем., Смак фрукта не яскравий, нейтральний. Завдяки цьому, з авокадо часто готують різноманітну пасту або соус для салатів, або у вигляді вегетаріанського паштету, для начинки млинчиків, а також для подачі до чіпсів, грінками, тортілья. Наприклад, дуже популярний мексиканський гуакамоле, який готується з м’якоті фрукта, з помідорами, часником, цибулею і соком лимона. Таку пасту подають до начос – кукурудзяним чіпсам.
Якщо ви не знаєте, як правильно вибрати авокадо, обов’язково прочитайте кілька важливих порад на цю тему!
Свіжий салат з авокадо – справжній делікатес! Завдяки текстурі фрукта не обов’язково заправляти салат чимось додатково. Досить змішати невелику частину авокадо з сіллю і перцем (або з соком лимона), німого придушити виделкою, щоб вийшла однорідна кашка – і смачна заправка буде готова!
Чіпси – гарне доповнення до овочевого салату. Хрусткі скибочки смаженої картоплі чудово поєднуються з ніжною текстурою авокадо. Для салату вибирайте гострі чіпси, червоний або чорний перець ще більше підкреслять м’який смак вершкового фрукта.
Отже, щоб приготувати салат з авокадо з чіпсами, нам знадобиться:
- 1 стиглий авокадо
- 1-2 помідори не великого розміру
- ¼ червоної цибулі
- 1 зубчик часнику
- 0, 5 пачки гострих чіпсів
- 1 ч. Л. Рослинного масла для заправки
- 1 ч. Л. соку лимона
- сіль, перець за смаком
Гострий салат з авокадо з хрусткими чіпсами
Очистити фрукт від шкірки. Авокадо розрізати на дві частини, вийняти кісточку. Нарізати м’якоть кільцями або півкільцями.
Помідори розрізати на 4-6 частин.
Нарізати кільцями цибулю. Залити кільця цибулі соком лимона, присипати сіллю і пом’яти руками, щоб цибуля пустила сік.
Розчавити часник пресом або дрібно нарізати.
Змішати помідори, з цибулею, часником, олією.
Додати скибочки авокадо. Зверху викласти чіпси.
Спробуйте салат на смак, можливо, вам не потрібно буде додатково солити або перчити овочі, так як чіпси вже мають в складі спеції.
Додавайте чіпси в останній момент (перед подачею), щоб вони не розмокнули.
Смачного!