Салат з помідорами і баклажанами



Бажають прекрасно виглядати, мати відмінне самопочуття і підтягнуту фігуру неодмінно в свій раціон повинні включати овочеві салати. Один з них, салат з баклажанами і помідорами – низькокалорійне, смачне і дуже корисне блюдо.
Самі по собі баклажани мають нейтральний смак, тому страви з ними обов’язково потрібно присмачувати заправками і спеціями. Ідеальним соусом для салату буде суміш з натурального яблучного оцту і запашного, смачно пахне НЕ рафінованої соняшникової олії. Оцет можна замінити свіжовичавленим лимонним соком – освіжаючий смак салату забезпечений.

Салат з помідорами і баклажанами

Салат з баклажанами і помідорами

покроковий фото рецепт

Перед вами рецепт баклажанів з помідорами, де томати використовують в свіжому вигляді, а ось синенькі готують на пару або запікають. Цей варіант легкого, дієтичного салату, який обов’язково припаде до смаку людям, що стежать за своєю вагою і здоров’ям.
Салат з баклажанів та помідорів можна трохи «погіршити», зробити його ситніше. Для цього баклажани потрібно не варити, а очистити від шкірки, нарізати кубиками і швидко обсмажити в 50 мл рослинного масла до легкого золотистого кольору.

Складові:

Інгредієнти для салату

  • баклажани – 2 шт.,
  • помідори 3 – 4 шт.,
  • ріпчаста цибуля (не крупніше) – 1 шт.,
  • яблучний оцет – 1 ст.л.,
  • соняшникова олія – ​​3 ст.л.,
  • сіль,
  • мелений чорний перець,
  • прованські трави,
  • базилік.

Процес приготування:

Спочатку приготуйте баклажани для салату. Їх можна запекти в духовці до м’якості, встановивши температуру 180 градусів. Або ж відварити на пару в мультиварці або пароварці протягом 15 хвилин. Після чого баклажани остудіть, і зніміть з них шкірку.

Запечені баклажани для салату

Першим в салатницю відправте очищений і не крупно порізану цибулю. Зверху цибулю посипте сушеними ароматними травами і двома пучками солі. Перемішайте і залиште на 10 – 15 хвилин. За цей час лук пустить сік, який в свою чергу змішається з травами і додасть салату апетитну, запашну нотку.

Ріпчасту цибулю спеції трави

Для салату помідори краще вибирати щільні, з пружною м’якоттю і не дуже соковиті. Тоді в страві вони збережуть свою форму, не розваляться і не стекут соком. Промийте їх під проточною водою, наріжте кубиками, відправте в салатник.

Стиглі томати кубиками

Очищені від шкірки баклажани розрізати навпіл, ложкою видаліть насіння, а м’якоть подрібніть приблизно так само, як цибуля і помідори. Надішліть до інших овочів.

Баклажани овочі салат

На закінчення салат з баклажанів та помідорів досоліть і поперчіть за своїм смаком, якщо є необхідність. Заправте соняшниковою олією і яблучним оцтом.

Рецепт баклажанів з помідорами

Дайте закусці трохи настоятися і подавайте до столу, прикрасивши зеленню базиліка або петрушки.

Рецепт салату з баклажанами і помідорами

За рецепт і фото дякуємо Ксенію.