Поза сезоном ціни на свіжі овочі злітають до висот, які роблять більшість з них виключно святковим частуванням: свіжі помідори, солодкий перець, кабачки, цвітну капусту середньостатистична сім’я взимку купує рідко і в невеликих кількостях. А якщо навіть ми їх і купуємо, то питань до таких продуктів залишається дуже багато – за допомогою яких технологій вони були вирощені і збережені для того, щоб потрапити на прилавок взимку яскравими і красивими?
Мексиканська суміш з рисом і крабовими паличками
На щастя, останнім часом стала доступною альтернатива свіжим овочам у вигляді заморожених сумішей. Корисні властивості таких продуктів теж під питанням, адже до всього іншого додається заморозка, але є у таких сумішей і незаперечні переваги: ціна, яка в 2-3 рази нижчі за ті ж овочів, що продаються в свіжому або в консервованому вигляді, зручність приготування, а також то, що в одному пакеті можна отримати набір з 5 і більше видів.
Одним з найбільш відомих і популярних заморожених «асорті» є «мексиканська» суміш, що складається з молодого горошку, стручкової квасолі, болгарського перцю, солодкої кукурудзи та моркви. Вона відмінно поєднується з рисом і буквально за 20-30 хвилин з цих продуктів можна приготувати легке другу страву, а щоб воно було більш ситним, додамо крабові палички.
рецепт мексиканської суміші з рисом
Складові:
- 1 стакан сухого рису,
- 200 г замороженої мексиканської овочевої суміші,
- 100 г крабових паличок,
- 1 ст. л. томатного соусу,
- 2 ст. л. соняшникової олії.
Процес приготування:
Відварюємо рис до готовності. Перед відварюванням його потрібно кілька разів промити, щоб змити з крупи осів на ній борошно, яка заважає приготувати рис розсипчастим. Під час варіння рису солимо воду, а після закінчення варіння його швидко промиваємо на друшляку холодною водою.
Паралельно з рисом починаємо готувати мексиканську суміш. Для цього викладаємо її на сковорідку або в сотейник і заливаємо невеликою кількістю води. Ми залишаємо кипіти під кришкою на маленькому вогні. Коли вся вода википить (при цьому спробуйте овочі, чи встигли вони приготуватися) додаємо в сковорідку рослинне масло і томатний соус, тушкуємо овочі ще трохи з цими інгредієнтами.
Приготований рис і овочеву суміш з’єднуємо разом і додаємо нарізані крабові палички. Мексиканська суміш з рисом подається в теплому вигляді.
Автор рецепта і фото: Наталія.