У гонитві за правильним, здоровим харчуванням ми не скупимося ні на які кошти. Все частіше повторюємо ми собі справедливість з усіх істин: здоров’я – це найдорожче, що у нас є. Так це дійсно так. Причому, дорого воно і в прямому, і в переносному сенсі. Але, незважаючи на це, дорогі мої кулінари, ми повинні прагнути до того, щоб те, що ми вживаємо в їжу, робило нас здоровіше і сильніше. І сьогодні я розповім вам рецепт салату з виноградом, який, на жаль, не відноситься до категорії «бюджетних» страв, але при цьому він з розряду їжі під грифом «Смачно і корисно». Цей салат поєднує в собі набір фруктів, овочів і горіхів, а так само оливкова олія. Такі інгредієнти ставлять його в перші ряди здорового харчування. Приділіть трохи часу для того, щоб приготувати салат з виноградом і сиром, і ваш стіл (найімовірніше, святковий стіл) буде прикрашений смачною, вишуканою їжею зі знаком користі.
Салат з виноградом і сиром
приготування салату з виноградом і сиром рецепт
Складові:
- виноград "Киш-миш" темний – 150 грам;
- ядра волоських горіхів – 100 грам;
- м’який сир або бринза – 200 грам;
- свіжі огірки – 3 штуки;
- перець болгарський (червоного кольору, великий) – 1 штука;
- перець болгарський (жовтого кольору, великий) – 1 штука;
- листя зеленого салату – 3 штуки;
- олія оливкова (холодного віджиму – extra virgin) – 6 ст. л .;
- сік лимона – 1,5 ст. л .;
- часник – 2-3 зубці;
- сіль.
Процес приготування:
Приготування салату почніть з підготовки винограду. Кисть винограду помийте і зніміть з неї ягоди. У рецепті бажано використовувати сорт винограду без кісточок, тоді виноградини залишаться цілими. Якщо ж у вашому винограді є кісточки, то кожну ягоду потрібно розрізати навпіл і звільнити від кісточок.
Тепер потрібно поділити на великі шматочки ядерця волоських горіхів. Ви можете їх або акуратно порізати, або поламати руками. Кожна наступна черга сиру (бринзи). Його слід нарізати невеликими компактними кубиками.
Далі приступайте до найяскравішою частини вашого салату. Болгарський перець (дуже бажано – саме двох кольорів) ретельно вимийте в проточній воді, очистіть від серцевини з насінням, а потім наріжте на вузькі поздовжні смужки. «Наряд» для салату готовий.
Тепер прийшов час зелених складових для салату. Огірки помийте і наріжте кружальцями, якщо огірки більші, то кружечки можна розрізати навпіл. Тепличні огірки бажано очистити від шкірки, а грунтові перевірити, чи не гірчить чи кожен огірок.
Далі листя салату на короткий час помістіть в холодну воду, щоб вони розм’якшилися, потім сполосніть їх в чистій воді і наріжте невеликими довільними шматочками. Листя салату можна порвати руками, салат буде ніжніше, але менш акуратний. А за тим то й інше (нарізані салат і огірки) змішайте.
Справа рухається до завершення. Залишилося приготувати заправку для салату. Для цього змішайте в потрібних пропорціях оливкова олія, сік лимона і подрібнений часник. Додайте в отриману суміш трохи солі і злегка збийте її.
Тепер змішуйте всі інгредієнти, додайте заправку. Ядра волоських горіхів прекрасно прикрасять цей багатий вітамінами салат, а так само дивно добре поєднуватимуться з виноградом.
Заправку можна перемішувати з інгредієнтами, а просто полити заправкою поверху.
Доповнити смачний салат з виноградом можна будь-якою зеленню, або просто розкласти кучеряву петрушку по краю тарілки – так салат виглядає яскраво і святково.
Приємного вам апетиту!