Найулюбленіше літні ласощі – звичайно, морозиво. У спеку від нього не відмовиться ні дитина, ні дорослий, тільки ось біда, якісний продукт у продажу знайти майже неможливо. Якщо прочитати склад на упаковці, очі розширяться від подиву, чого там тільки немає: і пальмова олія, і набір шкідливих «Е», і небезпечні барвники. Якщо хочете їсти натуральне корисне морозиво, то вихід один – приготувати його самостійно в домашніх умовах. До речі, це зовсім нескладно!
Морозиво в домашніх умовах
Такий десерт може стати чудовою прикрасою столу, наприклад, на день народження. Важливо не тільки правильно приготувати морозиво, а й красиво його оформити при подачі на стіл. Про те, як це краще зробити сказано в розділі поради.
Це один з найкращих і простих у виконанні рецептів морозива з вершків і молока з додаванням шоколаду. Десерт виходить дуже смачним, з легкої кремовою текстурою. Його можна зробити без морозива.
Складові:
- темний шоколад-100 г;
- свіже молоко -100мл;
- вершки (жирність не менш 35%) – 300 мл;
- цукровий пісок -50г.
Процес приготування:
Добре розігрійте молоко, занурте в нього шматочки шоколаду і цукровий пісок. Готуйте на мінімальному вогні, безупинно помішуючи, щоб інгредієнти повністю розчинилися в молочку. Отриману молочно-шоколадну суміш добре остудіть.
Міксером збийте вершки. Щоб це у вас добре вийшло, попередньо добре охолодіть вершки для морозива. Вам потрібно зробити з них пишний і густий крем. До речі, якщо лінь збивати вершки, використовуйте м’який сир маскарпоне.
Акуратно тонкою цівкою вливайте в збиті вершки молочно-шоколадний коктейль.
Перемішайте всі інгредієнти.
І відправите в морозилку на пару годин.
Через 2 години можна діставати практично готове шоколадне морозиво.
Міксером збийте охолоджену масу, щоб в десерті не залишилося крупинок льоду. На цьому етапі можна додати шоколадну крихту.
Перекладіть морозиво в красиву форму і, накривши харчовою плівкою, помістіть в холод, приблизно через 3-4 години його можна їсти.
Подавайте шоколадне морозиво в прозорих креманках, або у вафельних стаканчиках, які удосталь продаються в супермаркетах. Декорують десерт горішками та шоколадною стружкою.
Поради
Щоб зробити красиві кульки, скористайтеся спеціальною ложкою для морозива. До речі, шоколад з успіхом замінюється какао. Якщо вам приємний апетитний аромат ваніліну, то додайте його в процесі приготування морозива, також смакові якості продукту можна поліпшити, додавши трохи родзинок або згущеного молока. На етапі, коли змішуються збиті вершки і молочно-шоколадна суміш в морозиво можна додати скибочки шоколаду. Тоді у вас вийде відмінне морозиво з шоколадною крихтою.
У модних кафе кульки з морозива люблять прикрашати листочками м’яти, печивом і фруктами. Іноді зверху поливають шоколадом. Ви також можете наслідувати їхній приклад. Ефектно виглядає поєднання темних шоколадних кульок з білим вершковим морозивом.
Насолоджуйтесь смачним домашнім десертом, нехай воно трохи охолодить вас в спекотні дні!
Морозиво в домашніх умовах приготувала Світлана Кисловская.
Рецепт морозива в мультиварці – >>