Сироедное морозиво з кавунового соку
Літня спека не сприяє тому, щоб годинами стояти біля плити, вигадуючи чергові шедеври кулінарії.
І навіть перевірені рецепти в жаркий день даються важко. До того ж, для чого витрачати час на приготування десертів або інших страв, коли навколо стільки стиглих, соковитих, вітамінних фруктів!
Літні ягоди і фрукти прекрасно справляються зі спрагою, охолоджують і заряджають бадьорістю на довгий час. Але що може ще більше освіжити і зробити приємність, ніж просто фрукти з холодильника? Так щоб ще так, що і готувати не довго і не затратно було. З цим завданням чудово впорається сироедное морозиво з кавуна! Або будь-який інший ягоди або фрукта.
Дуже смачним виходить веганські морозиво з бананів з корицею або морозиво з полуниці, дині, чорниці або інших сезонних ягід.
Щоб приготувати морозиво з кавуна, знадобиться лише м’якоть кавуна (не обов’язково стиглого, також може підійти злегка перезрілий, млявий плід), трохи лимонного соку і холодильник, а точніше морозильна камера.
- 500 гр. м’якоті кавуна без кісточок
- 1/2 соку лимона
- 2-3 листочка свіжої м’яти за бажанням
Як приготувати веганські морозиво з кавуна
Зрізати шкірку з кавуна і очистити м’якоть від кісточок. Нарізати кавун на кубики (будь-які зручні шматочки для збивання в блендері). Видавити сік з 1/2 лимона.
Перекласти кавун і лимонний сік в блендер і збити до однорідної маси. Можна додати трохи меду для солодощі.
Для приємного освіжаючого смаку морозива з кавуна, можна додати 1/2 ч. Л. рубаних листочків свіжої м’яти або щіпку сушеної.
Вилити сік у формочки для льоду або в формочки для морозива або звичайні пластикові стаканчики. У кожну клітинку формочки для льоду можна вставити паличку, щоб при замерзанні вийшов справжнісінький кавуновий лід на паличці! Для приготування такого морозива дуже зручно використовувати спеціальні формочки для приготування домашнього морозива, які можна купити в багатьох відділах з посудом.
Поставити сік в морозильну камеру на ніч до повного застигання.
Ось так буде виглядати морозиво з кавуна або, іншими словами, заморожений кавуновий сік, якщо приготувати його у формі для домашнього морозива, у формі для льоду і в звичайному пластиковому стаканчику з дерев’яною паличкою.
Смачного!