Морозиво ягідне в домашніх умовах



З дитинства я люблю морозиво. Раніше я постійно його купувала в магазині, але потім навчилася робити вдома сама. Яке тільки морозиво я не готувала, але самим моїм улюбленим стало ягідне морозиво з журавлиною і малиною. Домашнє морозиво виходить смачним і більш корисним магазинного продукту, так як в ньому немає різних шкідливих добавок і пальмового масла. Смак у морозива вершковий через наявність вершків в інгредієнтах, однак, в ньому дуже добре відчувається смак ягід журавлини і малини. Перед таким десертом просто неможливо встояти! Сподіваюся, що вам воно теж сподобається.

морозиво ягідне

морозиво ягідне

У покроковому фото рецепті під час приготування морозива використовується мультиварка. Однак ніщо не може вам завадити нагрівати молоко і вершки традиційним способом на плиті.

Складові:

  • Молоко – 200 мл,
  • Вершки – 200 мл,
  • Журавлина – 1 столова ложка,
  • Малина – 2 столові ложки,
  • Яєчні жовтки – 3 штуки,
  • Цукровий пісок – 2 столові ложки.

Процес приготування:

Морозиво домашнє рецепт в мультиварціДля приготування морозива потрібно використовувати молоко з жирністю не менше 3.2%. Вершки теж повинні бути досить жирними, їх жирність повинна становити 32-33%. Змішуємо вершки з молоком і вливаємо їх у каструлю. При нагріванні молочних продуктів в мультиварці вибираємо режим «Молочна каша». Отриману суміш доводимо до кипіння, але довго не кип’ятимо.

Яєчні жовтки відділяємо від білків. Розміщуємо їх в глибоку миску, і за допомогою міксера збиваємо до піни. Потім, додаючи цукровий пісок, продовжуємо збивати все разом близько трьох хвилин. Додаємо збиті жовтки з цукром в каструлю з молоком і вершками або в чашу мультиварки. Доводимо суміш до кипіння і кип’ятимо її ще три хвилини, помішуючи.

Морозиво з ягодами журавлини малиниВ окремій мисці за допомогою блендера подрібнюємо журавлину з малиною до консистенції пюре. Додаємо ягідне пюре в молочно-яєчну суміш. В мультиварці знову вибираємо режим «Молочна каша», або нагріваємо на повільному вогні на плиті. Після закипання варимо морозиво близько однієї хвилини.

Морозиво ягідне домашнєОтриману суміш можна відправити в мороженицу. У ній морозиво зможе правильно застигнути. Або охолоджуємо суміш до кімнатної температури і прибираємо в морозилку на 8 годин. За цей час морозиво потрібно буде кілька разів перемішати.

За рецепт і фото дякуємо Юлію Астаф’єву.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!

Шоколадне морозиво домашнє Як приготувати шоколадне морозиво з вершків і шоколаду – >>