Легкі і смачні фруктові десерти з додаванням шоколаду, морозива, молока або вершків ніколи не залишали нікого байдужим до свого смаку, а особливо увазі. Якщо правильно підібрати інгредієнти і цікаво оформити в креманке або келиху, то ви отримаєте карколомний десерт!
Хоч уже далеко не літо, але все, же хотілося згадати ті теплі деньки, які приносили нам тільки радість. Отже, пропоную вам приготувати десерт з вершкового морозива, полуниці і ківі, назвала я його «Веселка».
Десерт не залишить байдужим ні маленьких діток, ні самих дорослих членів вашої родини, адже всі ми любимо ласувати чимось смачним і солодким.
Власне, фрукти або ягоди в рецепті цього десерту з морозивом можуть бути будь-якими, головне, щоб їх можна було пюрировать. При необхідності фрукти потрібно буде очистити від шкірки, а у кісточкових прибрати бобки.
Десерт з морозива з полуницею і ківі
Хоча, насправді цей десерт можна назвати листковим коктейлем. Адже він буде викладатися в келих або іншу посудину саме шарами, що і надає йому особливий вид веселки або світлофора. Так що ось такий незвичайний десерт пропоную на ваш суд.
Складові:
- Стиглі ківі – 2 штуки (великі),
- Полуниця свіжа – 200 грам,
- Банан за бажанням – 1 штука,
- Вершкове або ванільне морозиво – 200 грам.
Процес приготування:
Для початку вам потрібно підготувати келих або ж іншу посудину, в якому будете подавати свій десерт. Для даного випадку ідеально підійдуть келихи для шампанського або вина, також можна використовувати красиві креманки для морозива або ж келих для коньяку, все залежить, для кого і для чого, ви подаєте десерт.
Тепер займемося підготовкою інгредієнтів. Попередньо всі інгредієнти потрібно охолодити, щоб десерт вийшов злегка освіжаючим.
Ківі потрібно ретельно промити в воді, потім за допомогою гострого ножа знімаємо шкірку. Порізати на кілька частин і відправити в чашу блендера.
Зробити з ківі однорідне пюре.
І розлити його нижнім шаром в келихи.
Далі у нас йде банан, який потрібно очистити і порізати невеликими шматочками і так само пюрировать. Я опускаю цей інгредієнт в своєму покроковому фото рецепті на прохання дітей.
Свіжа полуниця для десерту повинна бути вже як слід промита, чашолистки віддалені. Полуницю відправляємо в чисту чашу блендера.
Точно так же збиваємо ягоди для десерту з морозивом за допомогою блендера або процесора.
Обережно вливаємо в келих другий (у кого-то це вже буде третій) шар пюре.
Не забуваємо і про морозиво, його потрібно попередньо дістати з морозилки і розм’якшити.
Я цей момент упустила, тому відправила брикет вершкового морозива в чашу блендера і кілька разів його пробила, щоб маса стала м’якше.
Отже, завершальним шаром після ківі і полуниці в десерті буде смужка з м’якого морозива.
У нашій родині таке солодкі ласощі розійшлося на ура! На святковий стіл сервіруємо коктейль – десерт листочком м’яти або шматочком полуниці. За своїм смаком ви можете змінювати склад десерту і створювати свої смачні шедеври.
За фото рецепт дякуємо Світлану Кисловський.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!