Сумлінні виробники молочної продукції працюють у відповідність до вимог якості та безпеки, чого не скажеш про численних шахраїв в сфері підприємств молокопереробки. В продукції, виробленої на таких підприємствах, практично завжди виявляються жири не тваринного походження. У більшості випадків це недороге пальмова олія, та ще й не самого гарної якості.
Молоко, масло, сир, сир, морозиво? Напевно це не повний список продуктів, які ви часто купуєте., З яких готуєте не тільки собі, а й дітям? Прочитайте статтю, щоб напевно знати, не робите ви помилку, купуючи промислову і навіть домашню «молочку».
Як зрозуміти, чи міститься в продукції пальмова олія?
В першу чергу при купівлі товару треба уважно подивитися на його найменування і склад. Якщо на упаковці є напис «молочний продукт», «сирний продукт» і т. Д., А по змісту є згадка про рослинний жир, то можна зробити висновок, що у виробі з великою часткою ймовірності міститься пальмова олія.
Низька ціна молочної продукції також повинна насторожити покупця.
Якщо ж продукт вже куплений, то присутність в його складі рослинних жирів можна визначити за кількома ознаками.
молоко
Колір справжнього натурального молока зазвичай не віддає синюватим відтінком. Якщо таке молоко постоїть в холодному місці, в його верхньому шарі утворюються вершки, а в теплому приміщенні воно скисає.
Ось так виглядає кисляк (скисле молоко) під номером 6.
Підроблений продукт зовні не змінюється і не прокисає, але після довгого стояння набуває неприємного смаку.
Хочеться нагадати, що з рослинних продуктів можна робити не менш корисне молоко. Наприклад, молоко з кокоса, з мигдалю, маку, кунжуту і так далі.
Масло
Щоб перевірити якість вершкового масла, необхідно взяти невеликий його шматочок і покласти на долоню. Ознакою натуральності стане повне поступове танення продукту з утворенням білястої плівочки на поверхні.
Продукція з маслом пальми практично не змінює свого зовнішнього вигляду і не тане на всі сто відсотків навіть на долоні, залишаючи тверді шматочки.
сир
Щоб перевірити якість сиру, досить відрізати від нього шматочок і на час «забути» його на столі. Підроблений продукт, як правило, «спітніє» і стане більш щільним, а неякісний плавлений сир швидко засохне і розтріскається.
Плавлений сир взагалі не годиться до вживання, тільки якщо він не приготовлений вдома. Проблема в солях – плавники, які обов’язково є у складі сирного продукту. Дана сіль небезпечна для здоров’я, також як і інша хімія.
На щастя, завжди залишається вибір: сир можна приготувати вдома! І це зовсім просто. Наприклад, домашній вершковий сир по швидкому рецептом.
морозиво
Щоб зрозуміти, чи є дешевий рослинний жир в морозиві, потрібно відщипнути невеликий шматочок цих солодких ласощів, покласти на одну долоню і потерти його інший. Відчуття на руках масляної, щільної плівки означає присутність пальмового масла.
Такий продукт швидко тане і повністю розтікається, перетворюючись в прозору рідку масу. Натуральне морозиво довго тримає форму, стаючи при цьому м’яким.
На відміну від сиру або сиру, молочне морозиво не так вже й просто зробити в домашніх умовах. А ось приготувати морозиво з бананів не складе великих труднощів.