Італійський рецепт адаптований під вегетаріанське харчування – салат з макаронами, болгарським перцем, стиглими томатами, солодкою кукурудзою і нутом.
Таке блюдо важко назвати салатом, адже завдяки макаронів і нуту воно виходить дуже ситним і насиченим. В оригінальному рецепті також додається шинка (пармська), якщо у вас є вегетаріанський аналог шинки або копчений тофу, то можна нарізати ці інгредієнти тонкими скибочками і додати в салат.
Як і салат з фунчози з корейською морквою, таке блюдо чудово втамовує голод в спеку, особливо коли зовсім не хочеться стояти біля плити або є гаряче. Італійський салат з макаронами і овочами подають холодним (кімнатної температури).
Складові:
- 200 гр. спагетті або інші макаронні вироби: бантики, черепашки, спіральки і т. д. за бажанням
- 100 гр. відвареного нуту або консервованого
- 1 великий солодкий перець або 2 половинки перців різного кольору
- 1/4 цвітної капусти
- 3-4 помідори черрі або 1 стиглий помідор
- 3 ст. л. консервованої солодкої кукурудзи
- 1-2 гілочки базиліка
- 1-2 зубчики часнику за смаком
- рослинне масло + лимонний сік для заправки
- сіль, чорний мелений перець
Салат зі спагеті і овочами
- Відваріть макарони до стану – альденте (макарони зварені, готові до вживання, але не переварені: чи не розходяться, відчувається пружність макаронного вироби). Злийте воду і дайте спагетті охолонути.
- Тим часом відваріть цвітну капусту і збийте блендером в дрібну крихту. Але не перетворюйте капусту в пюре.
- Наріжте великим кубиком або півкільцями перець і помідори.
- Відваріть нут до готовності.
- Змішайте остиглі макарони з перцем, помідорами, «крихтою» з цвітної капусти, кукурудзою, нутом. Приправте дрібно нарізаним базиліком і часником, а також маслом з лимонним соком за смаком.
- Додайте сіль і перець.
- Акуратно перемішайте всі інгредієнти, щоб овочі не змінили форму.
Подавайте салат з макаронами кімнатної температури. Смачного!