Курячі стегенця в духовці



М’ясо курки шматочками разом зі всілякими овочами часто запікають в спеціальному рукаві – виходить ситне, соковите і дуже смачна страва. Якщо ж рукава для запікання немає під рукою, то можна з легкістю обійтися звичайним пергаментним листом. На смак страви невелика зміна технології не вплине, а значить цілком можна порадувати себе і своїх близьких смачною вечерею без зайвих турбот і витрат: приготуємо курячі стегенця в духовці.

Курячі стегенця в духовці

Курячі стегенця в духовці

рецепт запікання курки в пергаменті або папері для випічки

Примітка: курячі стегенця можна замінити будь-який інший частиною курки (крильцями, ніжками або філе), а крім цього до м’яса можна додати не тільки цибулю і часник, а й кабачки, болгарський перець, картопля або інші овочі.

Складові:

Курячі стегенця інгредієнти

  • курячі стегенця – 4 шт.,
  • велика цибулина – 1 шт.,
  • молодий часник – 4 великих зубчики,
  • рослинне масло – для змазування пергаменту,
  • спеції і сіль – на смак.

Процес приготування:

Курячі стегна або інші частини тушки промити і обсушити, після чого зрізати з них зайвий жирок і шкірку і щедро натерти сіллю з меленим чорним перцем. Залишити м’ясо приблизно на 1 годину, щоб воно злегка просочилося спеціями, а в цей час очистити від шкірки цибулю і нарізати його тонкими кільцями або півкільцями. Часник можна не чистити, особливо якщо він молодий.

Курячі стегна цибулю часник

Лист пергаментного паперу змастити олією, викласти в центр його півкільця цибулі і зубчик часнику, а потім присипати овочі невеликою кількістю спецій. Розмір листа залежить від того, скільки м’яса і овочів ви збираєтеся в нього закручувати.

Курка в папері

Поверх цибулі і часнику викласти куряче м’ясо.

Куряче м'ясо часник цибуля

Загорнути пергамент за принципом цукеркової обгортки і туго закрутити кінці.

Курячі стегенця в пергаменті

Отримані згортки з куркою викласти в глибоку форму для запікання, можна зробити стегенця в сковороді, і помістити приблизно на 40 хвилин в розігріту до 190 градусів духовку.

Як приготувати стегенця

В кінці приготування, приблизно за 10 хвилин до виймання м’яса з духовки, пергамент можна розгорнути, щоб курка злегка підрум’яниться.

Їсти запечені стегна в пергаменті прийнято прямо з нього, додавши до м’яса трохи свіжих овочів або будь-який з соусів.

запечені стегенця

Як смачно приготувати курячі стегенця в духовці розповіла Світлана Сорока