Млинці з сиром та родзинками



Млинці настільки універсальне блюдо, що неможливо знайти людину, яка б їх не пробував. А вже, скільки шанувальників і любителів знайдеться на цю домашню випічку! Сьогодні ми розповімо, як приготувати ніжні заварні млинці з сиром. Млинцеве тісто замішується на кефірі. Саме присутність кисломолочного продукту робить млинці дуже м’якими і пухкими. Вони довго не черствіють і відмінно поєднуються з будь-якою начинкою.

Млинці з сиром та родзинками

Млинці з сиром

За основу начинки візьмемо м’який ніжний сир. А щоб не бути банальними і якось урізноманітнити звичне блюдо і надати начинці соковитості, додамо до сиру яблука. А якщо у вас ще на полиці знайдеться родзинки, то це буде просто ідеальний варіант! Такими млинцями можна і рідних порадувати і на святковий стіл подати.

Фаршировані млинці відмінно підходять для заморозки. Перед очікуванням гостей ви можете напередодні приготувати цю смакоту. Просто приготуйте не одну порцію, а дві, а то й три! Однією половиною нагодуйте сім’ю. Хто ж встоїть перед такою спокусою? А другу половину млинців складіть в пакет і заморозьте. Потім просто помістіть заморожені млинчики в мікрохвильовку або духовку і розігрійте. Рецепт простий. І ви самі можете в цьому переконатися.

Підготуємо всі необхідні інгредієнти і почнемо готувати тонкі млинці з солодкою начинкою з сиру, родзинок і яблук.

рецепт з покроковим фото

Складові:

Млинці з сиром інгредієнти

Інгредієнти для млинців:

  • кефір – 0,5 л,
  • сода – 1 ч. л. без гірки,
  • яйця – 1 шт.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • цукор – 3 ст. л.,
  • борошно – 12 ст. л.,
  • окріп по необхідності,
  • соняшникова олія для тіста – 2 ст. л. і скільки необхідно для смаження млинців

Інгредієнти для начинки:

  • сир – 300 г,
  • яблука – 3 шт. середніх,
  • родзинки – 0,5 склянки,
  • цукор за смаком,
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Процес приготування:

Ізюм промийте, залийте водою і відставте в сторону. Кефір влийте в миску. Він повинен бути кімнатою температури. Всипте соду, перемішайте і залиште на 3 хвилини. За цей час сода повинна змиритися. Потім додайте яйце, сіль і цукор. Знову перемішайте.

Тісто для млинців на кефірі

Висипати невеликими порціями борошно. Вимішуйте млинцеве тісто до тих пір, поки не буде грудочок.

Борошно в млинцеве тісто

Тісто має вийти однорідним і густим, як на оладки. Тепер важливий момент. Щоб млинці вийшли «в дірочку» розбавимо наше тісто окропом. Лейте повільно з чайника воду і добре перемішайте, поки не досягнете консистенції рідкого кефіру. Тобто розбавляємо окропом до тих пір, поки тісто з густого не перетворитися на тісто для млинців – рідке, але не як вода.

Окріп млинцеве тісто

Додаємо олію і злегка перемішуємо заварне тісто ложкою. Не сильно старайтеся. Треба, щоб якась кількість масла залишалося на поверхні. Тоді і млинці приставати НЕ будуть до сковороди, і знову-таки вийдуть гарні дірочки на них.

Рослинна олія заварне тісто

Тепер приступайте до смаженні млинців. Злегка змастіть сковороду для першого млинця і налийте трохи тіста, швидко розподіляючи його по поверхні. Перевертайте млинці тільки тоді, коли підсмажилися краю. Інакше є ймовірність порвати їх, тому що вони виходять дуже ніжні. Маслом годі й змащувати. Складайте млинці один на одного і одразу накривайте мискою. Вони пропарити і будуть м’якими.

Млинці на кефірі

Тепер приготуйте сирну начинку. Розітріть сир з цукром і ваніллю.

Сирна начинка для млинців

З родзинок злийте воду і додайте його до сиру.

Ізюм в сир

Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками. Перемішайте всі інгредієнти для начинки.

Яблука для начинки

Тепер викладайте начинку з сиру на середину кожного млинця і загортати конвертиком, трубочкою або трикутником.

Начинка з сиру і родзинок

Ну, ось смачні млинці готові! Ставте чай! Подавати їх можна зі сметаною і розтопленим вершковим маслом. Але, вони виходять такі ніжні і соковиті, що «полетять» з тарілки без додаткових соусів і підлив. Приємного чаювання!

Рецепт млинців

Автор рецепта і фото: Біленко Анна