Млинці настільки універсальне блюдо, що неможливо знайти людину, яка б їх не пробував. А вже, скільки шанувальників і любителів знайдеться на цю домашню випічку! Сьогодні ми розповімо, як приготувати ніжні заварні млинці з сиром. Млинцеве тісто замішується на кефірі. Саме присутність кисломолочного продукту робить млинці дуже м’якими і пухкими. Вони довго не черствіють і відмінно поєднуються з будь-якою начинкою.
Млинці з сиром та родзинками
За основу начинки візьмемо м’який ніжний сир. А щоб не бути банальними і якось урізноманітнити звичне блюдо і надати начинці соковитості, додамо до сиру яблука. А якщо у вас ще на полиці знайдеться родзинки, то це буде просто ідеальний варіант! Такими млинцями можна і рідних порадувати і на святковий стіл подати.
Фаршировані млинці відмінно підходять для заморозки. Перед очікуванням гостей ви можете напередодні приготувати цю смакоту. Просто приготуйте не одну порцію, а дві, а то й три! Однією половиною нагодуйте сім’ю. Хто ж встоїть перед такою спокусою? А другу половину млинців складіть в пакет і заморозьте. Потім просто помістіть заморожені млинчики в мікрохвильовку або духовку і розігрійте. Рецепт простий. І ви самі можете в цьому переконатися.
Підготуємо всі необхідні інгредієнти і почнемо готувати тонкі млинці з солодкою начинкою з сиру, родзинок і яблук.
рецепт з покроковим фото
Складові:
Інгредієнти для млинців:
- кефір – 0,5 л,
- сода – 1 ч. л. без гірки,
- яйця – 1 шт.,
- сіль – 1 ч. л.,
- цукор – 3 ст. л.,
- борошно – 12 ст. л.,
- окріп по необхідності,
- соняшникова олія для тіста – 2 ст. л. і скільки необхідно для смаження млинців
Інгредієнти для начинки:
- сир – 300 г,
- яблука – 3 шт. середніх,
- родзинки – 0,5 склянки,
- цукор за смаком,
- ванільний цукор – 1 пакетик.
Процес приготування:
Ізюм промийте, залийте водою і відставте в сторону. Кефір влийте в миску. Він повинен бути кімнатою температури. Всипте соду, перемішайте і залиште на 3 хвилини. За цей час сода повинна змиритися. Потім додайте яйце, сіль і цукор. Знову перемішайте.
Висипати невеликими порціями борошно. Вимішуйте млинцеве тісто до тих пір, поки не буде грудочок.
Тісто має вийти однорідним і густим, як на оладки. Тепер важливий момент. Щоб млинці вийшли «в дірочку» розбавимо наше тісто окропом. Лейте повільно з чайника воду і добре перемішайте, поки не досягнете консистенції рідкого кефіру. Тобто розбавляємо окропом до тих пір, поки тісто з густого не перетворитися на тісто для млинців – рідке, але не як вода.
Додаємо олію і злегка перемішуємо заварне тісто ложкою. Не сильно старайтеся. Треба, щоб якась кількість масла залишалося на поверхні. Тоді і млинці приставати НЕ будуть до сковороди, і знову-таки вийдуть гарні дірочки на них.
Тепер приступайте до смаженні млинців. Злегка змастіть сковороду для першого млинця і налийте трохи тіста, швидко розподіляючи його по поверхні. Перевертайте млинці тільки тоді, коли підсмажилися краю. Інакше є ймовірність порвати їх, тому що вони виходять дуже ніжні. Маслом годі й змащувати. Складайте млинці один на одного і одразу накривайте мискою. Вони пропарити і будуть м’якими.
Тепер приготуйте сирну начинку. Розітріть сир з цукром і ваніллю.
З родзинок злийте воду і додайте його до сиру.
Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками. Перемішайте всі інгредієнти для начинки.
Тепер викладайте начинку з сиру на середину кожного млинця і загортати конвертиком, трубочкою або трикутником.
Ну, ось смачні млинці готові! Ставте чай! Подавати їх можна зі сметаною і розтопленим вершковим маслом. Але, вони виходять такі ніжні і соковиті, що «полетять» з тарілки без додаткових соусів і підлив. Приємного чаювання!
Автор рецепта і фото: Біленко Анна